Retró hétvégék a Bakonyvasúton

2023. április 19. 13:04
A MÁV-Start a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva áprilisban és májusban négy hétvégén retró vonatszerelvényeket állít forgalomba.
Retró hétvégék a Bakonyvasúton
A MÁV-Start Zrt. a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva a következő hónapokban különleges szolgáltatásokat nyújt az utazóközönség számára a Bakonyvasúton. Ennek első elemeként a vonalon retró vonatszerelvény közlekedik a következő hétvégéken: április 29–30-án és május 1-jén, május 6–7-én, 13–14-én és 20–21-én.
 
A vonat az eredeti olajzöld festésű retró Bhv ingavonati szerelvény lesz, amely általában a 142-es Budapest–Lajosmizse vonalon közlekedik.
A szerelvényben egy vendéglátó szolgáltatásokat kínáló, szintén retró SR típusú bisztrókocsi is közlekedik. A Bakonyvasút Szövetség minden érintett hétvégén egész nap nyitva tartó büfével várja az utasokat Porva-Cseszneken is.
 
A retró szerelvény naponta kétszer fordul, Győrből 10:13 és 16:13 órakor, Veszprémből 13:35 és 19:35 órakor indul.
 
A MÁV idei retró naptárja ITT található.
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Több mint 20 nemzet vesz részt az idei Szilvásvárad Masters sorozaton

2023. július 11. 15:01
Az idén újra megrendezik a három lovas szakágat összefogó Masters nemzetközi versenysorozatot Szilvásváradon, amelyre több mint húsz nemzetet képviselve, közel félezer lóval neveztek hajtók és lovasok - jelentette be az agrárminiszter az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón, a Heves vármegyei településen.

Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata

2023. január 25. 13:35
Lezárult a Népliget tájépítészeti ötletpályázata, összesen tizenhat pályamű érkezett.
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán azt írta, a zsűri hamarosan értékeli a pályaműveket, de a budapestiek véleményére is számítanak, a pályázatokhoz kapcsolódóan szavazást is indítanak majd.
 
A cél, hogy az egyik legelhanyagoltabb állapotban lévő parkunkat újragondoljuk úgy, hogy közben megóvjuk a természeti értékeit és megtartsuk parkjellegét – fogalmazott.