Retró hétvégék a Bakonyvasúton

2023. április 19. 13:04
A MÁV-Start a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva áprilisban és májusban négy hétvégén retró vonatszerelvényeket állít forgalomba.
Retró hétvégék a Bakonyvasúton
A MÁV-Start Zrt. a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva a következő hónapokban különleges szolgáltatásokat nyújt az utazóközönség számára a Bakonyvasúton. Ennek első elemeként a vonalon retró vonatszerelvény közlekedik a következő hétvégéken: április 29–30-án és május 1-jén, május 6–7-én, 13–14-én és 20–21-én.
 
A vonat az eredeti olajzöld festésű retró Bhv ingavonati szerelvény lesz, amely általában a 142-es Budapest–Lajosmizse vonalon közlekedik.
A szerelvényben egy vendéglátó szolgáltatásokat kínáló, szintén retró SR típusú bisztrókocsi is közlekedik. A Bakonyvasút Szövetség minden érintett hétvégén egész nap nyitva tartó büfével várja az utasokat Porva-Cseszneken is.
 
A retró szerelvény naponta kétszer fordul, Győrből 10:13 és 16:13 órakor, Veszprémből 13:35 és 19:35 órakor indul.
 
A MÁV idei retró naptárja ITT található.
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mérgezés okozta a halak pusztulását

2023. szeptember 07. 16:22
Tömeges halpusztulást tapasztaltak a horgászok és a fürdőzők a Bánki-tó vizében. Az első vizsgálatok alapján bomló szerves anyagok okozhatták a kopoltyúsok halálát, de ezek az emberre nem veszélyesek.
 
A facebook-on, Bánk község hivatalos oldalán közleményében a falu önkormányzata kitért a részletekre. Ebben elsőként megnyugtattak mindenkit, hogy a kialakult helyzet a strandolókra, nyaralókra, a fürdőzőkre, a vízen sportolókra nem jelent veszélyt.
 

Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben

2024. március 21. 16:43
Tavaly év végén jelentették be, hogy változik a termálfürdőkre, élményfürdőkre vonatkozó szabályozás, amelynek egyik eleme mostantól lép életbe, és ezt már a fürdővendégek is érzékelni fogják, írja a termalonline.hu.