SESAME projekt

2016. június 30. 09:22
Vezetői összefoglaló: Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi környezet és intézkedések az EU-beli mikro- és kisvállalkozásoknál – SESAME projekt

Ez a publikáció kritikus áttekintést ad a munkahelyi biztonság és egészségvédelem (OSH) helyzetéről a mikro- és kisvállalkozásoknál. Nem csak a mikro- és kisvállalkozások gazdasági és össztársadalmi fontosságát emeli ki, hanem azt is, hogy jelentős és megalapozott aggályok merülnek fel a mikro- és kisvállalkozások OSH-helyzetével kapcsolatban. Sok bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál nagyobb a súlyos sérülések és a halálesetek kockázata, mint a nagyobb szervezeteknél. A publikáció ennek elsődleges okait vitatja meg, kitérve a mikro- és kisvállalkozások erőforrásainak korlátaira és arra, hogy hol helyezkednek el a gazdaságban. Végezetül a jelentés rámutatott a jelenlegi tudás jelentős hiányosságaira, amelyeket ha orvosolnak, az elősegítheti a mikro- és kisvállalkozások OSH-rendszereinek javítását is.

A kiadvány letölthető a következő honlapról:

https://osha.europa.eu/hu/tools-and-publications/publications/executive-summary-contexts-and-arrangements-occupational-safety/view

 

Kapcsolódó cikkek

A kompetenciák fejlesztése helyett a munkahelyi szokásokat kell átállítani

2018. szeptember 17. 11:06
A HR-nek és a vezetőknek érdemes hozzászokni ahhoz, hogy már nem a jelölt a siker záloga vagy kerékkötője. A jelölt profilja helyett a szervezetet kell profilozni. A felvételre vonatkozó döntés az alapján születik, hogy a vezetőnek, illetve melyik vezetőnek van elég energiája, ideje és eszköztára a jelöltet a leggyorsabban a teljesítőképessége maximumára „vinni” úgy, hogy közben a csoport, amibe kerül, ne csak megőrizze, hanem javítsa a működését az új „erőforrás” befogadásával. Farkas Judit, az online alkalmassági vizsgálatok szakértőjének írása.

Ezrek találhatnának munkát az erdészetben

2016. október 06. 07:56
Szükség van egy új erdőtörvényre, a magánerdő-tulajdonosok olyan jogi környezetet szeretnének, amelyben úgy lehet gazdálkodni, hogy abból a gazdálkodó és az alkalmazottak megélhetnek.