SESAME projekt

2016. június 30. 09:22
Vezetői összefoglaló: Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi környezet és intézkedések az EU-beli mikro- és kisvállalkozásoknál – SESAME projekt

Ez a publikáció kritikus áttekintést ad a munkahelyi biztonság és egészségvédelem (OSH) helyzetéről a mikro- és kisvállalkozásoknál. Nem csak a mikro- és kisvállalkozások gazdasági és össztársadalmi fontosságát emeli ki, hanem azt is, hogy jelentős és megalapozott aggályok merülnek fel a mikro- és kisvállalkozások OSH-helyzetével kapcsolatban. Sok bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál nagyobb a súlyos sérülések és a halálesetek kockázata, mint a nagyobb szervezeteknél. A publikáció ennek elsődleges okait vitatja meg, kitérve a mikro- és kisvállalkozások erőforrásainak korlátaira és arra, hogy hol helyezkednek el a gazdaságban. Végezetül a jelentés rámutatott a jelenlegi tudás jelentős hiányosságaira, amelyeket ha orvosolnak, az elősegítheti a mikro- és kisvállalkozások OSH-rendszereinek javítását is.

A kiadvány letölthető a következő honlapról:

https://osha.europa.eu/hu/tools-and-publications/publications/executive-summary-contexts-and-arrangements-occupational-safety/view

 

Kapcsolódó cikkek

Változások a növényforgalmazásban

2016. május 19. 08:20
A Xylella fastidiosa baktérium terjedésének megakadályozása érdekében az Európai Unió szigorította az EU-n belüli növényforgalmazás szabályait.

Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.