SESAME projekt

2016. június 30. 09:22
Vezetői összefoglaló: Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi környezet és intézkedések az EU-beli mikro- és kisvállalkozásoknál – SESAME projekt

Ez a publikáció kritikus áttekintést ad a munkahelyi biztonság és egészségvédelem (OSH) helyzetéről a mikro- és kisvállalkozásoknál. Nem csak a mikro- és kisvállalkozások gazdasági és össztársadalmi fontosságát emeli ki, hanem azt is, hogy jelentős és megalapozott aggályok merülnek fel a mikro- és kisvállalkozások OSH-helyzetével kapcsolatban. Sok bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál nagyobb a súlyos sérülések és a halálesetek kockázata, mint a nagyobb szervezeteknél. A publikáció ennek elsődleges okait vitatja meg, kitérve a mikro- és kisvállalkozások erőforrásainak korlátaira és arra, hogy hol helyezkednek el a gazdaságban. Végezetül a jelentés rámutatott a jelenlegi tudás jelentős hiányosságaira, amelyeket ha orvosolnak, az elősegítheti a mikro- és kisvállalkozások OSH-rendszereinek javítását is.

A kiadvány letölthető a következő honlapról:

https://osha.europa.eu/hu/tools-and-publications/publications/executive-summary-contexts-and-arrangements-occupational-safety/view

 

Kapcsolódó cikkek

Erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

2016. november 03. 08:43
Nem kizsákmányolva, nem csak gazdasági szempontok szerint kell gyarapítani az erdőket, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni szükséges - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.

Szabadság beleszámít a felmondási időbe vagy meg kell váltani pénzben?

2017. június 22. 10:10
2017.06.02-án írtunk a cégnél egy papírt ,hogy a munkaviszonyom 2017.07.02-án közös megegyezéssel megszűnik. A főnökeim eltekintenek a felmondási idő (30 nap ) ledolgozásától.Viszont maradt még az idei évre 10 nap szabadságom amelyet nem vettem ki.Kérdésem az lenne,hogy ezt az időarányosan járó,de ki nem adott szabadságot pénzben köteles e megváltani vagy beleszámíthatja a felmondási időbe amelyet nem kell ledolgoznom?