Sokan örülhetnek, Rétvári Bence nagyon jó hírt jelentett be

2024. február 26. 16:59
2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható – tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.
 
Rétvári Bence a közleményében azt írta, hogy a kormány az eszközök biztosítása mellett „elképesztően sok digitális oktatási tartalmat” is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon.
Sokan örülhetnek, Rétvári Bence nagyon jó hírt jelentett be
Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv-formában, így több mint kétszáz okos tankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik – tudatta.
Rétvári Bence: újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák – Elemi
Hozzátette: a tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja.
 
Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült „Magyarország nagytájai” videóklip-sorozat – részletezte az államtitkár, megjegyezve: összességében már több mint kétszázezer digitális tartalom és 46 ezer feladat található meg az NKP-n.
Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák
Rétvári Bence kitért arra is, hogy „az NKP oldalán az elmúlt három évben 193 millió oldalletöltés történt, közel 6 ezer tanulócsoportban 24 ezer feladat került kiosztásra, feladatonként átlagosan 16-22 diák számára”. A portál népszerűségét az is jól mutatja, hogy idén januárban már 2,4 milliós volt a látogatottsága – fűzte hozzá.
 
Az államtitkár szerint a digitális oktatási tartalmak újabb motivációt adhatnak a tanuláshoz, újfajta élményt nyújtanak a diákoknak.
Kecskemét Online - Rétvári Bence: újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az  iskolák
Ma már nagy a verseny a diákok figyelméért, ezért fontos lépést tartani a digitális iskolai tartalmak terén is – mutatott rá Rétvári Bence, hozzátéve: a kormány célja, hogy a magyar diákok készségszinten, a legkorszerűbb eszközökön használják a legkorszerűbb digitális oktatási anyagokat.
 
forrás: vg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Drónos szállítást tesztel Budapesten a Rossmann (+videó)

2023. január 18. 11:51
Drónos házhoz szállítást tesztel Budapesten a Rossmann üzletlánc és logisztikai partnercége, a DODO - közölte a Rossmann kedden az MTI-vel.
 
A tesztelés kezdeti szakaszában azt vizsgálják, milyen gyorsan teljesítik a drónok a megrendeléseket, mennyi idő a csomagok fölhelyezése, a felszállás és a leszállás. Az első, egyelőre még rakomány nélküli tesztrepülésen 15 kilométeres utat jelöltek ki a főváros légterében, ügyelve a biztonságos repülésre, amely 14 percig tartott.

Növényalkalmazás új szemlélettel - minierdők Budapesten

2023. március 28. 11:18
Az Ökológiai és gazdasági fordulat címmel februárban megrendezett szakmai konferencián a Miyawaki-minierdőkről és a klímaválsággal összefüggő növényalkalmazásokról is hallhattunk előadást. A japán mintára létrehozott minierdőkkel növelhetők a zöld szigetek a városokban.
 
Az ökologikus szemlélettel összeállított növény-kiültetésekkel pedig egész évben mutatós, olcsóbban fenntartható zöldfelületekkel gazdagíthatjuk környezetünket.
A fővárosban 42 helyszínen kezel a Főkert erdőterületet. Ezek rendkívül felszabdalt helyszínek, nagyságuk a 300-400 négyzetmétertől több hektárig terjed. Fenntartásukhoz tízéves erdőterv készült, melyben külön megvizsgálták mindegyik terület fafajösszetételét, és meghatározták a szükséges beavatkozásokat is, vezette fel a Miyawaki-erdőkről szóló előadását Zakar András, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízió vezérigazgatója.