Stratégiai cél a magyar vidék megerősítése

2024. január 08. 14:41
A kormány fókuszának középpontjában a vidék Magyarországa áll, annak gazdasági, infrastrukturális és kulturális megerősítése, amihez minden támogatást meg is adunk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Lenti várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen január 6.-án, szombaton.
Stratégiai cél a magyar vidék megerősítése
A miniszter arra emlékeztetett, hogy bár keleti szomszédunkban lassan két éve dúl a háború, a déli határainknál egyre fokozódik a migrációs és terrorveszély, közben pedig Európa továbbra is identitásválsággal küzd, nekünk, magyaroknak van okunk a bizakodásra. Azért is tekinthetünk reményteljesen a jövőbe, mert világosan megfogalmaztuk nemzetstratégiai céljainkat és ezek mentén haladunk előre. Nagy István kiemelte, az egyik ilyen, és talán a legfontosabb stratégiai célunk a magyar vidék megerősítése. A kormány ugyanis úgy tekint a vidékre, hogy mind gazdasági, mind kulturális, mind pedig társadalmi értelemben az adja Magyarország gerincét, és ez igaz a teljes vidéki Magyarországra, még a fővárostól oly távol eső pontjára is, mint Lenti – fűzte hozzá. A tárcavezető kifejtette, azt szeretnénk, hogy jó legyen vidéken élni, a kisebb városokban, községekben, falvakban is biztosított legyen minden, amire a magyar családoknak szüksége van. A vidék választása ne csak életminőség, hanem életforma választása is legyen egyben – húzta alá Nagy István.
 
Lenti 1979. január 6-án kapott városi rangot. A jeles eseményre minden évben a Város Napja rendezvényen emlékeznek meg a településen. A szombati ünnepség keretében nyolcan vehettek át elismeréseket a város polgármesterétől és az agrárminisztertől.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A súlyos műtrágyahiány miatt Ukrajnát óriási terméscsökkenés fenyegeti

2023. március 06. 14:19
Az ukrán agrártermelők helyzetét a gépek és növényvédő szerek, valamint a munkaerő hiánya is nehezíti.
 
Az agrarheute.com hírportál beszámolója szerint az ukrán műtrágya gyárak a háború kezdete után többnyire megszakították a működésüket, a megmaradt két gyár együttes éves kapacitása pedig a korábbi 5,2 millió tonnáról 1,2 millió tonnára csökkent.

Szijjártó Péter: nem engedjük a magyar gazdák tönkretételét!

2023. szeptember 15. 14:05
A cél nem a közép-európai országok elárasztása volt az ukrán gabonával, hanem az, hogy az afrikai országok megkapják az ukrán gabonát.