Súlyos hiba az élőállat ajándékozása húsvétkor

2024. március 26. 14:43
Óva int élő állat húsvéti ajándékozásától az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület.
Súlyos hiba az élőállat ajándékozása húsvétkor
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben hangsúlyozták, hogy csak felelős állattartó válassza az élő állatot ajándéknak, vállalva, hogy az állat egész életén át gondoskodik majd róla.
 
Seres Zoltán, az egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy a kisállat ünnepek után legtöbbször megunt teher marad, és a jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni – írták, rámutatva: gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék, az állat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is.
A házi kedvenc önálló életre képtelen, kidobása súlyos bűncselekmény – hangsúlyozták az állatvédők, nyuszinézésre az állatsimogatókat javasolva.
 
forrás. agrotrend.hu/ hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

Mindenki a mezőgazdaságot hibáztatja a környezetszennyezésért, mindeközben az adattároló központok nagy mennyiségben fogyasztják az energiát

2024. május 21. 14:25
Lezárult az a kényelmes másfél évtized, amikor stagnált az amerikai villamosenergia-kereslet, s elég volt szénerőműveket leállítani, hogy csökkenjen az energiaszektor szén-dioxid-kibocsátása. A gombamód szaporodó adatközpontok igényét nem fedezik a megújulók és az atomerőművek.

Működik a modellváltás

2023. július 19. 13:33
Az előző évhez képest tavaly újabb ötven pozíciót javítva, ma a világ 250 legjobb agrár-felsőoktatási intézménye között tartják számon a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet. Ezt az eredményt növekvő tudományos teljesítménnyel, nem utolsó sorban növekvő bevétellel érte el, hangzott el a MATE szenátusának tanévzáró ünnepi ülésén Gödöllőn.