Súlyos hiba az élőállat ajándékozása húsvétkor

2024. március 26. 14:43
Óva int élő állat húsvéti ajándékozásától az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület.
Súlyos hiba az élőállat ajándékozása húsvétkor
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben hangsúlyozták, hogy csak felelős állattartó válassza az élő állatot ajándéknak, vállalva, hogy az állat egész életén át gondoskodik majd róla.
 
Seres Zoltán, az egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy a kisállat ünnepek után legtöbbször megunt teher marad, és a jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni – írták, rámutatva: gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék, az állat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is.
A házi kedvenc önálló életre képtelen, kidobása súlyos bűncselekmény – hangsúlyozták az állatvédők, nyuszinézésre az állatsimogatókat javasolva.
 
forrás. agrotrend.hu/ hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

Valóságos bérnövekedési hullám jöhet Magyarországon

2023. november 13. 16:10
Jövőre felpöröghet a gazdaság, nőhetnek a bérek – lényegében ez hangzott el a legutóbbi kormányinfón, ami nem üres kijelentés, mivel szinte borítékolható, hogy az idei évhez hasonlóan 2024-ben is 10 százalék körül nőnek majd a keresetek Magyarországon. Viszont mindezt úgy, hogy 10 százalék alatt marad az infláció, azaz a reálbérek is növekedhetnek.

MINDEN IGÉNYLŐ ÖNKORMÁNYZATHOZ ELJUTOTT A SZOCIÁLIS TŰZIFA

2023. február 17. 11:36
Az elhibázott brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak Európában, az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak. Emiatt most még nagyobb jelentőséggel bír a szociális tűzifaprogram, amely az 5.000 fő alatti településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget – mondta el közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.