Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.
Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV
Sem a tojások héján, sem pedig a csomagolásukon nem volt jelölés, és az árut nem kísérte származást igazoló irat - írták.
A pénzügyőrök a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézet telephelyén kivonták a tojásokat a forgalomból és elrendelték zár alá vételüket.
A tojásokat várhatóan megsemmisítik, a jogsértőre pedig pénzbírságot szabnak ki - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Közösségi kertészkedés

2023. szeptember 07. 18:15
Egyre elterjedtebb Magyarországon a közösségi kertészkedés, ráadásul ma már egy olyan trendi dologról van szó, hogy komoly várólisták vannak egy-egy ágyásra. Habár belépéskor mindenki kap egy kezdő vetőmagcsomagot, rengeteg olyan zöldség, gyümölcs és fűszernövény akad, amiket érdemes egy ilyen kisebb veteményesben úgy termeszteni, hogy az gazdaságos is legyen egy-egy családnak - tájékoztatta az Agrárszektort Megyeri Szabolcs kertészmérnök. Kiemelte, érdemes itt olyan növényeket termeszteni, amik nem rizikósak, így például paprikát, paradicsomot, kakukkfüvet, vagy akár málnát, áfonyát, fügét olyanokat azonban ne termesszünk, amelyeknek magas a növényvédelmi igénye.

Környezetbarát, állatbarát, kistermelői és precíziós?

2023. augusztus 30. 11:55
Igen. Észszerű, gazdaságos, sőt kényelmesebb is lesz precíziós megoldásokkal a gazdálkodás. Bár sokan idegenkednek az újdonságoktól, valamikor minden újdonság volt és ellenérzést keltett, mára azonban a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak.