Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.
Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV
Sem a tojások héján, sem pedig a csomagolásukon nem volt jelölés, és az árut nem kísérte származást igazoló irat - írták.
A pénzügyőrök a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézet telephelyén kivonták a tojásokat a forgalomból és elrendelték zár alá vételüket.
A tojásokat várhatóan megsemmisítik, a jogsértőre pedig pénzbírságot szabnak ki - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Így használja a fügelevelet, ezt az igazi kulináris kincset

2024. május 13. 10:05
A füge gyümölcse is többféleképp felhasználható, mint gondolnánk, ám a növény levele egy kincs. Az egyszerű küllemű fügefalevél már betört a csúcsgasztronómiába. Kellemes vaníliás-kókuszos ízű ital készíthető belőle. A nem füge ízű fügelevél...

Virsliből is válasszuk a hazait!

2022. december 30. 11:58
Az év utolsó hónapjában 20-25%-kal több virslit vásárolnak, mint más hónapokban. Virsliből is érdemes a hazait venni, mert a hazai gyártók termékei nyomonkövethetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek. Érdemes a csomagoláson megnézni az ovális pecsétet, ami tartalmazza az utolsó gyártási folyamat helyét. HU = Magyarország. Válasszuk a hazait!