Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.
Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV
Sem a tojások héján, sem pedig a csomagolásukon nem volt jelölés, és az árut nem kísérte származást igazoló irat - írták.
A pénzügyőrök a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézet telephelyén kivonták a tojásokat a forgalomból és elrendelték zár alá vételüket.
A tojásokat várhatóan megsemmisítik, a jogsértőre pedig pénzbírságot szabnak ki - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Olcsóbb lesz egy alapvető élelmiszer

2023. január 30. 13:19
Megindultak a gabonaszállítások Ukrajnából, ennek köszönhetően pedig csökken a búza ára idehaza. A Gabonaszövetség tagozati elnöke az RTL Híradójának arról beszélt, hogy emiatt öt százalékkal csökkentik a liszt árát februártól.
 
A KSH adatai szerint már múlt hónapban átlag 900 forintot kértek egy kiló fehér kenyérért, kétszer annyit, mint egy évvel korábban – idézi fel az RTL, a csatorna szerint azonban a következő hetekben fordulat várható - írta meg az Index.
 

Cserpes István bejelentése sokakat meglepett

2023. március 07. 18:24
Nem várt fordulat a tejiparban.
 
A Forbes magazin rendezvényén jelentette be Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapító tulajdonosa, hogy eladja az 1992-ben alapított cégét.