Szerves hulladékok felhasználása

2021. december 06. 09:07
Folytatódik a Farminar webinárium – A Holland Nagykövetség által szervezett Farminar 3 webinárium a Szerves hulladék felhasználás: Szemétből kincs címmel december 14-én kerül megrendezésre.
Szerves hulladékok felhasználása

A webinárium témája: A zöld gazdaság felé vezető úton a klímaváltozással való küzdelemben és a környezetvédelemben egyaránt kulcsfontosságú, a nyersanyagok mennyiségének csökkentése mellett a minél nagyobb fokú újrahasznosítás. Az agrárium és az élelmiszergazdaság által termelt szerves eredetű hulladék újrahasznosítása nemcsak nagyban segítheti a környezetszennyezés leküzdését, de további bevételt is jelent az elsődleges és másodlagos szektorban működő cégek számára.

A webinárium célja: a magyarországi szerves hulladékok felhasználásáról és kezelésről helyzetképet adjon, számba vegye a felhasználás elméleti és gyakorlati megközelítéseit, illetve példát mutasson a jó gyakorlatokra.

Időpont: 2021. december 14., 14:00-15:15

Helyszín: Online, Zoom-on keresztül

Nyelv: Magyar és angol, élő szinkrontolmácsolással

Regisztrálás: Ha részt szeretne venni az eseményen, kérjük, küldjön emailt a bdp-lnv@minbuza.nl címre, amely tartalmazza a regisztrálandó személy nevét, a szervezet nevét, ahonnan érkezik, és email címét.

Program:

14:00 – 14:05:                  Megnyitó: Koen van Ginneken, Mezőgazdasági Attasé, Holland Királyság Nagykövetsége

14:05 – 14:25:                  Áttekintés: Tanulmány a hazánkban keletkező szerves hulladékokról, PwC, majd nézői kérdések

14:25 – 14:45:                  Somosné Dr. Nagy Adrienn, ügyvezető, Pilze-Nagy Kft: A mezőgazdasági és erdészeti hulladékok és melléktermékek felhasználási lehetőségei, majd nézői kérdések

14:45 – 15:05:                  Jan Bakker, takarmányozási szakértő Duynie Group: Az élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek felhasználási lehetőségei, majd nézői kérdések

15:05 – 15:15:                  Zárógondolatok

forrás: NAK / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Döntött a Parlament: betiltották az avarégetést egész Magyarországon

2020. június 04. 08:08
Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés a szerdai ülésen.

Az erdők segítenek az aszály ellen

2021. június 18. 08:10
Az erdők alkotják a Föld legösszetettebb ökoszisztémáját, amelyeknek egyrészt döntő és a jövőben növekvő szerepük van az elsivatagosodás és az aszály elleni küzdelemben, másrészt ez a probléma őket is mind erősebben érinti.