Szigorú büntetést kapott egy ukrán agrártermékkel üzletelő lengyel vállalat

2024. április 22. 15:22
A hatóság a büntetéssel példát akart statuálni.
 
A lengyel hatóságok az ukrán agrártermékek indokolatlan beáramlását két oldalról kívánják megfékezni.
Szigorú büntetést kapott egy ukrán agrártermékkel üzletelő lengyel vállalat
Az ukrán agrártermékek ellenőrzés nélküli behozatala komoly zavart kelt a lengyel piacon – fotó: pixabay.com
 
Ezt bizonyítja, hogy a – gov.pl hírportálon megjelent tudósítás szerint – a lublini termékfelügyeleti hatóság rekord magasságú, 1,5 millió złoty (több mint 100 millió Ft) értékű büntetést szabott ki egy lengyel vállalkozóra, aki az elmúlt év folyamán Ukrajnából származó ipari repcét lengyel termékként feltüntetve forgalmazott az országban.
 
A hatóság a március 25-én kiadott rendelkezés érvelésében kifejtette, hogy a
  • származási ország meghamisítása a vevőket félrevezetheti, és
  • egy olyan termék megvásárlására kényszerítheti, amelyeket azok nem akartak megvásárolni, sőt a tisztességtelen kereskedelmi magatartást tanúsító forgalmazót részesíti előnyben.
A legfontosabb érv azonban az, hogy az ukrán agrártermékek ellenőrzés nélküli és indokolatlan behozatala komoly zavart kelt a lengyel piacon, és akadályozza a helyi termelők áruinak értékesítését.
 
Ezért a hatóság a büntetéssel tulajdonképpen példát akart statuálni. Ugyanakkor, a kiszabott közigazgatási határozattól függetlenül, az ügyben a Regionális Ügyészség felügyelete mellett büntetőeljárás is folyik, a lengyel agrárminisztérium pedig a hasonló szabálysértések feltárását fokozni, azok büntetését pedig szigorítani kívánja.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Elérheti jövőre a 200 ezer forintot az átlagnyugdíj, ha marad a mostani terv

2022. november 29. 10:42
Jelentős emelést kaptak november elején a nyugdíjasok, jövőre pedig még tovább emelkedhet a nyugdíjuk. Ha a kormány az inflációval azonos mértékben növeli a nyugdíjakat, ahogy eddig is tette, akkor 2023 januárjától 200 ezer forint fölött lehet az átlagnyugdíj Magyarországon.
 
Érkezik a nyugdíjprémium és a -korrekció, ami mintegy 2 millió nyugdíjasnak nyújt érdemi segítséget a rohanó infláció közepette. A két járandóság közül az utóbbi az igazán lényeges, a mostani emeléssel együtt a nyugdíjak összege az év eleje óta már 14 százalékkal emelkedik, így az átlagnyugdíj mértéke is tovább nő, a jelenlegi 172 ezer forintról 179 ezer forintra.

Szomorú hír a magyar dolgozóknak: várni kell a bérrobbanásra

2023. október 19. 09:52
Hónapok óta azt halljuk, hogy ősszel fellélegezhetnek a dolgozók, mert az éves infláció végre alacsonyabb lesz, mint a béremelkedési ütem. Az éves alapú indexek statisztikailag ugyan jól néznek ki, de a rossz hír az, hogy a munkavállalók ebből szinte semmit sem fognak érezni.