Szőlészeti Szakmai Nap – a LIFE VineAdapt projekt eredményeinek bemutatása

2023. április 27. 11:48
Kiderül, hogy a sorköztakarás növeli-e a talaj nedvességtartalmát.
 
Az ÖMKi sok szeretettel vár mindenkit április 28-án Egerben a Szőlészeti Szakmai Napon.
 
A szakmai napot Tóth Ferenc, a kertészeti csoport vezetője és Miglécz Tamás nyitja meg, majd bemutatják a LIFE VineAdapt projekt keretében vizsgált sorköztakaró növényzet telepítésének eredményeit.
Szőlészeti Szakmai Nap – a LIFE VineAdapt projekt eredményeinek bemutatása
  • Van-e hatása a többkomponensű keverékek vetésének?
  • A sorköztakarás növeli-e a talaj nedvességtartalmát?
  • Milyen hatása van a sorköztakarásnak a szőlő növényre? Növényorvosi vizsgálatok tapasztalatai.
A rendezvény során bemutatják az eddigi tapasztalataikat és a meghívott szakemberek segítségével behatóan megismertetik a résztvevőkkel a sorköztakarás témáját. Az előadások és szakmai beszélgetések után, pedig ellátogatnak az Eszterházy Szőlőbirtokon található projekt területre.
 
A RÉSZLETES PROGRAMTERVEZET IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:
 
Időpont: 2023. április 28. 10:00-14:00
Helyszín: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Kísérleti Szőlőültetvények és Borászat – 3300, Eger, Kőlyuktetői pincesor 135.
 
A szakmai napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
A regisztráció határideje: 2023. április 24.
 
Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
 
forrás: biokutatas.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy István a Nemzetközi Zöld Héten

2023. február 03. 15:45
A magyar agrárminiszter szakmai látogatáson és egyeztetésen vett részt a berlini Nemzetközi Zöld Héten. Részt vett a 15. Globális Élelmiszer- és Mezőgazdasági Fórumon, a nemzetközi konferencián, ahol hetven mezőgazdasági miniszter vitatta meg a világ agrár- és élelmiszerpolitikájának aktuális kérdéseit.
 
A fórumon Nagy István a mezőgazdaság és az élelmiszeripar előtt álló kihívásokról és lehetséges megoldásaikról folytatott kétoldalú tárgyalást a georgiai (Grúzia), a szlovén és az üzbég agrárminiszterrel.
 

Bréking: 7,5 milliárd eurónyi magyar EU-pénz felfüggesztését javasolja az Európai Bizottság!

2022. november 23. 18:41
Elégedetlen a magyar kormány által szombaton átküldött végső teljesítési listával az Európai Bizottság a jogállamisági eljárásban, ezért azt fogja javasolni a tagállamokat tömörítő Tanácsnak a jövő szerdai ülésen, hogy 7,5 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrást függesszenek fel Magyarország felé – értesült a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) megbízható bizottsági forrásokból. A lap úgy tudja, hogy erről és az eljárási lépésekről tegnap Ursula von der Leyen bizottsági elnök már tájékoztatta is az Európai Parlament frakcióvezetőit, és a Bizottság a megállapítását többek között arra is alapozta, hogy elégedetlenek az Integritás Hatóság egyik alelnökével, Holbusz Tímeával is.