Sztrájk miatt nem üzemel szerdán a berlini repülőtér

2023. január 24. 14:24
Január 25-én, szerdán sztrájk miatt nem fogad és nem indít utasszállító repülőgépeket a berlini Willy Brandt nemzetközi repülőtér.
Figyelmeztető sztrájk miatt január 25-én, szerdán nem fogad és nem indít utasszállító repülőgépeket a berlini Willy Brandt nemzetközi repülőtér (BER) – írta meg többek között a német főváros hivatalos portálja.
Sztrájk miatt nem üzemel szerdán a berlini repülőtér
A sztrájkot a Verdi szakszervezet hirdette meg, mivel meglátása szerint eddig nem voltak sikeresek a járatkiszolgáló cégek, a repülőtéri társaság és a repülésbiztonsági terület 6 ezer dolgozóját érintő kollektív tárgyalások. Szerdára mintegy 300 fel- és leszállás volt betervezve a repülőtéren, a munkabeszüntetés mintegy 35 ezer utast érint.
 
A sztrájk a Verdi tájékoztatása szerint a reggeli műszak kezdetétől késő estig tart majd. A szakszervezet 1500 résztvevőre számít.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Vecsési megaberuházás: néhány éven belül indul a termelés, kanadai autóipari vállalat az első fecske

2023. november 13. 16:06
Az Európa-szerte a legmodernebb raktárak létesítéséről ismert, belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és RaktárAD Vecsésen indította el harmadik magyarországi beruházását a kormány támogatásával. A cégcsoport környezettudatos szellemben épülő logisztikai parkjában az eddigi legnagyobb területet a debreceni BMW- és a kecskeméti Mercedes-gyár beszállítója, a kanadai székhelyű Magna majdani üzeme foglalja el. A társaság alelnöke a projekt bokrétaavató ünnepségén elárulta, 50 millió eurót invesztálnak az új üzembe, és ha ügyfeleik megfelelő ütemben értékesítik autóikat, akkor 350 embert foglalkoztatnak majd.

Élesen bírálják a tervezetet

2023. május 22. 12:53
Forró téma a zöldség-gyümölcsök csomagolása az utóbbi időben. A fogyasztói igényekre hivatkozva és környezetvédelmi megfontolásból sokan támadják különösen a műanyag csomagolóanyagokat, az EU pedig szigorú szabályozást tervez a hulladék csökkentése érdekében.
Az egy év múlva bevezetendő szabályozást szakmai körökben nem tartják elég átgondoltnak, és a műanyagok száműzésének terve is több kérdést fölvet. Közben egyre több természetes anyagot vonnak be a csomagolóanyagok gyártásába, az eredményekről megoszlanak a vélemények.