Tagtoborzó rendezvény beszámoló

2014. július 09. 14:09
TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 számú „A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban”  pályázat
Tagszervező Rendezvénye
Tagtoborzó rendezvény beszámoló

2014.06.21-én, Bükön a Hotel Caramell-ben a TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 számú „A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázat keretén belül Tagszervező rendezvényt tartott a MÉDOSZ. A program délelőtt 10 órakor kezdődött, a pályázat szakmai munkatársának, Horváth Ágnesnek a több mint száz résztvevő előtt tartott rövid megnyitójával.

 

Ezt követően Molnár László, a III. Területi Választmány elnöke mutatta be hol humorosan, hol komolyan a szakszervezet múltját és jelenét, majd több pontban vázolta a jövőt, illetve az előttünk álló feladatokat. Külön kitért az egyes emberek munka világában betöltött szerepére, illetve tömörülésük fontosságára, rámutatva, hogy csak szervezetten, egységesen érhetünk el eredményeket. Emellett kitért szakszervezeti tagjaink juttatásaira, majd felvázolta a most érvényben lévő szolgáltatásokat is. Végül a tagság létszámának növelését, mint elsőrendű célunkat hangsúlyozta.

 

Fontosnak tartottuk, hogy a rendezvényen résztvevők számára a MÉDOSZ bemutatásán túl, a munka világának buktatóit is megismerjék a dolgozók, ennek egy nagyon kiemelkedő szakértőjét, Horváth Csabát, az MSZOSZ Nyugat- dunántúli Regionális Képviseletének vezetőjét hívtuk meg, akinek, mind szakmai tudása, mind előadói képessége a rendezvény színvonalát magas szintre emelte. Csaba hűen önmagához, humorosan, az érdeklődés fenntartásával mutatta be az érdekvédelmet Magyarországon, ugyanakkor párhuzamot vont a szomszédos Ausztria szakszervezeteinek tevékenységével. Így a hallgatóság megismerhette, hogy a nyugati szomszédunk szervezetei hogyan képviselik a munkavállalók érdekeit. Előadását érdekes példákkal illusztrálta, néha kipellengérezve a kint elhelyezkedő magyar munkavállalókat, természetesen mindezt építő szándékkal. Nagy tapssal jutalmazták a résztvevők az előadást.

 

Rövid szünet után, dr. Kovács Bernadett az IGR projekt jogásza igen száraz témát vezetett fel a hallgatóságnak, de szakmai tudását mutatja, hogy a társadalombiztosítási témakört érdekfeszítően tudja előadni. Jellemző, hogy nem csak meghallgatták, hanem több kérdést is megfogalmaztak az előadó felé, amelyekre természetesen alapos és pontos válaszokat kaptak.Alapvető információkra építette fel az előadását egészen az egyedi esetekig bezárólag.

Szabó- Varga Krisztina, EURES tanácsadó követte Bernadettet az előadói pódiumon, aki mint a titulusából is kiderült, a sokak számára teljesen idegen EURES rendszert ismertette. A témakörön belül a külföldi munkavállalást, az elhelyezkedési lehetőségeket, az ehhez kapcsolódó szükséges papírmunkák és engedélyek beszerzésének módjait vázolta fel. Beszélt a külföldi munkavállalás buktatóiról is, hiszen ezt a témát a munkaadók, illetve a munkaközvetítők nem szívesen tárják a munkavállalók elé.

 

A rendezvény záróakkordjaként Horváth Ágnes - mielőtt megköszönte volna a jelenlévőknek a részvételt - lehetőséget biztosított, hogy kérdéseket tegyenek fel, akár egyéni problémákról is az előadók felé. Ugyanis az előadások folyamán kiderült, hogy erre is volt igény. A kiscsoportos beszélgetéseket követően a rendezvény szervezője megköszönte az előadóknak a magas színvonalú és részletes tájékoztatásokat, majd elköszönt a résztvevőktől.

Az előadásokat követően a Nestlé alapszervezete lehetőséget biztosított a kalandvágyóknak arra, hogy megmászhassák a Kristály tornyot.

A rendezvény délután 5 óráig tartott. Ezt követően pozitív visszajelzéseket kaptunk, amelyeket a szakszervezeti belépési nyilatkozatok is mutatnak.

 

Készítette:Horváth Ágnes

                  szakmai munkatárs

Kapcsolódó cikkek

44. Természetbarát Találkozó

2014. június 08. 19:16
Sikeresen és eredményesen zajlott a MÉDOSZ 44. Természetbarát Találkozó!

MÉDOSZ kitüntetések

2014. június 17. 09:10
Bensőséges ünnepség keretében, a MÉDOSZ szigligeti vendégházában adták át az idei elismeréseket.