Támogatás igényelhető a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához

2023. február 03. 13:40
A támogatás mértéke tenyésznyulanként 2000 forint.
 
Megjelentek a Kincstár honlapján a de minimis támogatáshoz kapcsolódó nyomtatványok, melyeket postai úton kell beadni. Támogatást a támogatási időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak után, a tenyésztésbe állítást követő első támogatási kérelem benyújtási időszakban egy alkalommal lehet igénybe venni. A kérelmeket az alábbi időszakokban lehet benyújtani:
 
Támogatás igényelhető a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához
A tárgyév január 1. és június 30. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyév július 1. és július 31. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.
A tárgyév július 1. és december 31. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyévet követő év január 15. és február 15. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.
Fokozottan figyeljenek arra a kérelmezők, hogy a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról mellékelni kell a tenyésztőszervezet által kiadott, és NÉBIH által hitelesített igazolást!
 
További részleteket az 1/2023. (I. 11.) számú Kincstár Közlemény, valamint az 54/2014. (IV. 29.) VM rendelet tartalmaz.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem csak Horvátországot sújtja az afrikai sertéspestis

2023. augusztus 03. 12:41
Több mint 34 ezer sertést kellett leölni Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában a térségben jelen levő afrikai sertéspestisjárvány miatt.
 

75 százalékos támogatás jár erre a vetőmagra

2023. április 27. 12:14
Megjelent a fűszerpaprika-termesztők által igénybe vehető támogatásról szóló tájékoztató.
 
A fűszerpaprika-termelők a 37/2014. (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.