Támogatás igényelhető a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához

2023. február 03. 13:40
A támogatás mértéke tenyésznyulanként 2000 forint.
 
Megjelentek a Kincstár honlapján a de minimis támogatáshoz kapcsolódó nyomtatványok, melyeket postai úton kell beadni. Támogatást a támogatási időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak után, a tenyésztésbe állítást követő első támogatási kérelem benyújtási időszakban egy alkalommal lehet igénybe venni. A kérelmeket az alábbi időszakokban lehet benyújtani:
 
Támogatás igényelhető a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához
A tárgyév január 1. és június 30. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyév július 1. és július 31. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.
A tárgyév július 1. és december 31. közötti időszakban tenyésztésbe állított tenyésznyulak alapján a tárgyévet követő év január 15. és február 15. közötti időszakban lehet támogatási kérelmet benyújtani.
Fokozottan figyeljenek arra a kérelmezők, hogy a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról mellékelni kell a tenyésztőszervezet által kiadott, és NÉBIH által hitelesített igazolást!
 
További részleteket az 1/2023. (I. 11.) számú Kincstár Közlemény, valamint az 54/2014. (IV. 29.) VM rendelet tartalmaz.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Az átlátható folyamatok jelentősen befolyásolják a profitot

2024. március 04. 17:39
Egyre nagyobb szerep jut a vállalatirányítási rendszereknek az élelmiszeriparban.
 
A PREGA Konferencia és Kiállításon, Magyarország agrárdigitalizációs fórumán 2024-ben Vállalatirányítási rendszer bevezetésének kihívásai az informatika szempontjából a mezőgazdaságban – gyakorlati tapasztalatok címmel Somogyvári Gábor a Techwave Zrt. konzultációs vezetője tartott előadást.

Kiemelten támogatjuk a legkisebbeket is

2023. november 13. 14:53
Újabb segítséget és könnyítéseket kapnak a kistermelők. Kiemelten támogatjuk a legkisebbeket is. Ennek érdekében könnyítjük a kis mennyiségű élelmiszer-előállítás, valamint értékesítés higiéniai feltételeit – írja Nagy István agrárminiszter Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.