Tarolt a fagy és a jég a mezőgazdaságban

2020. december 02. 08:23
A mezőgazdaságban a jégeső mellett a tavaszi fagyok okozták idén a legnagyobb károkat, a kárbejelentések 87 százaléka pedig a növénytermesztési ágazathoz kapcsolódott.
Tarolt a fagy és a jég a mezőgazdaságban

Az április eleji mínuszok elvitték szinte az egész kajszi- és őszibaracktermést és sok helyen a szilvát is az országban. A több mint egymilliárdos növénybiztosítási káron belül a kifizetések 60 százalékát a jégesők, 27 százalékát pedig a fagykárok miatt teljesítette a biztosítótársaság – írja az MTI.

A mezőgazdasági károk 40 százaléka két megyére koncentrálódott: a legtöbb kifizetés a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazdák kárait enyhítette. Jó hír, hogy a magyar gazdák egyre tudatosabbak, a vagyoni jellegű károk biztosítása is egyre elterjedtebb a körükben.

 

index.hu

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus: uniós vezetőkkel tárgyalt az agrártámogatásokról a magyar államtitkár

2020. március 27. 08:01
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet rendkívüli munkamódszereket és rendkívüli intézkedéseket igényel. Ennek megfelelően, az Unió fennállása óta március 25-én először egyeztetett videokonferencián egymással a 27 tagállam mezőgazdaságért és halászatért felelős minisztere a járvány okozta negatív hatások kezeléséről. Az ülés végén Janusz Wojciechowski mezőgazdaságért felelős uniós biztos ígéretet tett a tagállami javaslatok megfontolására és szükség szerint rendkívüli uniós intézkedések bevezetésére.

Az agráriumban is egyre nagyobb a digitális információk szerepe

2020. február 17. 08:20
2020 február 12. – Digitális Információ Szolgáltatás és Technológia Fejlesztés címmel tartott konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), 2020. február 12-én, Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.