Tavaszig még lehet pályázni munkahelyi képzések támogatására

2023. január 25. 12:43
A kérelmeket a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2023. április 30. napjáig lehet benyújtani.
 
A GINOP Plusz program keretében továbbadott támogatást nyújtanak a munkahelyi képzések megvalósításához. A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtani - írja a nak.hu a tájékoztatójában.
 
Tavaszig még lehet pályázni munkahelyi képzések támogatására
A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint
A támogatás keretében elszámolható:
 
a képzési költség,
a munkavállaló - a képzés miatt kieső munkaidőre jutó - bruttó bére,
a képzési projekt előkészítése,
a projektmenedzsment, mikro-, kis és középvállalkozások esetén a szakmai megvalósító költsége.
A támogatás maximális összege foglalkoztatottanként nem haladhatja meg havonta a kötelező legkisebb munkabér 150%-át. Beadható önálló kérelem, illetve együttes kérelem, ha azt beszállítói integrátor vállalat nyújtja be, az élelmiszeripari tevékenység szerepel a kiemelt ágazatok listájában - írja a nak.hu
 
A képzési támogatás komponensnél nem kerülnek kizárásra az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások, viszont vannak bizonyos korlátozások
Általános csekély összegű (de minimis) támogatás nem nyújtható halászati- és akvakultúra termeléshez, feldolgozáshoz, értékesítéshez, valamint mezőgazdasági termeléshez, viszont feldolgozáshoz bizonyos kritériumok mentén igen. Mezőgazdasági csekély összegű forrásból nem adható olyan támogatás, amelynek összege a piacon forgalmazott termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre, exporttevékenységhez kapcsolódó támogatás vagy importáruval szemben belföldi áru használatához kötött támogatás.
 
Az alábbi képzési típusok támogathatók:
 
szakmai ismeretre irányuló képzés
soft skill képzés
IKT technológiákra irányuló képzés
nyelvi képzés
További információ található a támogatásról a munka.hu oldal alján található Közleményben és Hirdetményben, valamint a ginopplusz321@csongrad.gov.hu címen és a 06-62-680-960 telefonszámon - írja a nak.hu
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Szerdától pénteking sztrájkol a Deutsche Bahn, magyar járatok is érintettek

2024. január 11. 18:34
A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban január 10-én szerdán hajnali 2 órától január 12-én pénteken 18 óráig munkabeszüntetést tartanak.

Vármegyebérlet: Lázár Jánosék elárulták, mennyibe kerül az államnak a rekordolcsó utazás

2023. február 20. 08:57
A kormány megtárgyalta, mekkora támogatást ad a MÁV-Volán csoportnak.
A kormány megtárgyalta kérdést, és a 2023-as évre 8 milliárd forint támogatást ad a MÁV-nak a májustól bevezetett vármegyebérlet miatt – erről az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatta a Világgazdaságot.
 
Mint ahogy arról lapunk tegnap beszámolt, Orbán Viktor a miniszterelnöki évértékelőjén jelentette be, hogy a kormány kedvezményes vármegyebérletet és országbérletet vezet be május 1-jétől. A rekordolcsó közösségi közlekedési lehetőség a buszos és a vasúti közlekedésben egyaránt igénybe vehető. A kedvezményes lehetőséget a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain lehet igénybe venni.