Tavaszig még lehet pályázni munkahelyi képzések támogatására

2023. január 25. 12:43
A kérelmeket a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2023. április 30. napjáig lehet benyújtani.
 
A GINOP Plusz program keretében továbbadott támogatást nyújtanak a munkahelyi képzések megvalósításához. A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtani - írja a nak.hu a tájékoztatójában.
 
Tavaszig még lehet pályázni munkahelyi képzések támogatására
A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint
A támogatás keretében elszámolható:
 
a képzési költség,
a munkavállaló - a képzés miatt kieső munkaidőre jutó - bruttó bére,
a képzési projekt előkészítése,
a projektmenedzsment, mikro-, kis és középvállalkozások esetén a szakmai megvalósító költsége.
A támogatás maximális összege foglalkoztatottanként nem haladhatja meg havonta a kötelező legkisebb munkabér 150%-át. Beadható önálló kérelem, illetve együttes kérelem, ha azt beszállítói integrátor vállalat nyújtja be, az élelmiszeripari tevékenység szerepel a kiemelt ágazatok listájában - írja a nak.hu
 
A képzési támogatás komponensnél nem kerülnek kizárásra az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások, viszont vannak bizonyos korlátozások
Általános csekély összegű (de minimis) támogatás nem nyújtható halászati- és akvakultúra termeléshez, feldolgozáshoz, értékesítéshez, valamint mezőgazdasági termeléshez, viszont feldolgozáshoz bizonyos kritériumok mentén igen. Mezőgazdasági csekély összegű forrásból nem adható olyan támogatás, amelynek összege a piacon forgalmazott termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre, exporttevékenységhez kapcsolódó támogatás vagy importáruval szemben belföldi áru használatához kötött támogatás.
 
Az alábbi képzési típusok támogathatók:
 
szakmai ismeretre irányuló képzés
soft skill képzés
IKT technológiákra irányuló képzés
nyelvi képzés
További információ található a támogatásról a munka.hu oldal alján található Közleményben és Hirdetményben, valamint a ginopplusz321@csongrad.gov.hu címen és a 06-62-680-960 telefonszámon - írja a nak.hu
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Máris jöhet a visszamenőleges nyugdíjemelés Magyarországon? Elszabadult a drágulás, lépni kellene

2023. január 13. 10:56
A kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat - közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa.
 
Elvárjuk, hogy a kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat – közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa a Központi Statisztikai Hivatal mai gyorstájékoztatójából megismert adatokra reagálva.

Bedőlt a német ipar és a GDP-t is rántotta magával

2024. január 15. 14:39
A német GDP 0,3 százalékkal csökkent tavaly, az ipari teljesítmény is durván visszaesett.
 
A Destatis előzetes adatai szerint 2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, melyen belül 0,4 százalékkal zsugorodott az ipar 85 százalékát kitevő feldolgozóipar. Az építőipar mindössze 0,2 százalékkal növekedett.