Tavasztól őszig a mezőgazdaságban

2016. május 20. 08:24
A 120. évfordulóját ünneplő hódmezővásárhelyi agrárképzés apropójából Tavasztól őszig a mezőgazdaságban címmel kiállítás nyílt a Takács Ferenc Képző Központban.

1896-ban alakult meg Hódmezővásárhelyen a Magyar királyi Földműves Iskola, ennek a megalakulásnak a 120 éves jubileumát ünnepli most az SZTE Mezőgazdasági Kara. Az ünneplés egész évben zajlik a karon, a hallgatói önkormányzat is kivette a részét: egy hagyományos tanyasi lakodalmat szerveztek meg.

A kezdetekre emlékezést ezúttal egy kiállítással folytatták, amelyre kiváló alkalmat nyújtott a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kezdete.

Az emlékezésen túl azonban fontos üzenettel is bír a most nyílt kiállítás – fejtette ki dr. Horváth József dékán -, a régi szerszámok, gépek láttán betekintést nyerhetünk abba, hogyan is éltek eleink.

- Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy Hódmezővásárhely életében milyen kiemelt szerepet foglal el a mezőgazdasági képzés, illetve maga az állattenyésztés, növénytermesztés. Ez a kiállítás alkalmas arra, hogy rávilágítson erre a fontosságra – fogalmazta meg Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

A kiállítás a Mezőgazdasági Napok alkalmával látogatható a Tanács Ferenc Képző Központban.

ÉR.

Forrás:

http://promenad.hu/cikk/tavasztol-oszig-a-mezogazdasagban-166506

 

Kapcsolódó cikkek

Munkaszüneti napok 2017-ben: hány hosszú hétvége lesz jövőre?

2016. július 18. 08:18
Munkaszüneti napok 2017-ben: hány hosszú hétvége lesz jövőre?

Így működik a jó tréning: a kulcs a folyamatokban van

2019. április 03. 12:53
Ma már nem lehet hosszú napokra elvonulni egy-egy vállalati képzésre, viszont a tanulás, bizonyos készségek elsajátítása fontosabb lett, mint eddig bármikor, éppen a környezet gyors változásához való alkalmazkodás és a digitalizáció miatt. A Tréning Kerekasztal és a HR Portal szervezésében összeültek a tréning szakma meghatározó képviselői, és felvázolták, hogy milyen utak állnak a jövő céges tréningjei előtt. A kulcs, úgy tűnik, a folyamatokban, a csoportos tanulásban, az utánkövetésben és a blended learningben található.