Tavasztól őszig a mezőgazdaságban

2016. május 20. 08:24
A 120. évfordulóját ünneplő hódmezővásárhelyi agrárképzés apropójából Tavasztól őszig a mezőgazdaságban címmel kiállítás nyílt a Takács Ferenc Képző Központban.

1896-ban alakult meg Hódmezővásárhelyen a Magyar királyi Földműves Iskola, ennek a megalakulásnak a 120 éves jubileumát ünnepli most az SZTE Mezőgazdasági Kara. Az ünneplés egész évben zajlik a karon, a hallgatói önkormányzat is kivette a részét: egy hagyományos tanyasi lakodalmat szerveztek meg.

A kezdetekre emlékezést ezúttal egy kiállítással folytatták, amelyre kiváló alkalmat nyújtott a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kezdete.

Az emlékezésen túl azonban fontos üzenettel is bír a most nyílt kiállítás – fejtette ki dr. Horváth József dékán -, a régi szerszámok, gépek láttán betekintést nyerhetünk abba, hogyan is éltek eleink.

- Nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy Hódmezővásárhely életében milyen kiemelt szerepet foglal el a mezőgazdasági képzés, illetve maga az állattenyésztés, növénytermesztés. Ez a kiállítás alkalmas arra, hogy rávilágítson erre a fontosságra – fogalmazta meg Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

A kiállítás a Mezőgazdasági Napok alkalmával látogatható a Tanács Ferenc Képző Központban.

ÉR.

Forrás:

http://promenad.hu/cikk/tavasztol-oszig-a-mezogazdasagban-166506

 

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten

2016. május 09. 08:50
Kedden kezdődik a Bocuse d'Or Megnyílik a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontban, ahol tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be május 9. és 11. között. A kiállítás keretén belül rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét is.
 

Gaskó István pofátlan magyarázata a szakszervezet luxus-költekezéseire

2019. április 30. 07:46
Függönyök 6 millióért? Falióra 320 ezerért?