Telepalántázták a golfpályák lyukait a vízpazarlás ellen tiltakozva

2023. július 05. 09:45
Cementtel öntötték ki vagy palántákkal ültették be egy sor spanyolországi golfpálya lyukait egy nemzetközi klímaaktivista civil szervezet tagjai, arra kívánva felhívni a figyelmet, hogy mennyire aránytalan dolog a golfpályákat öntözni a kiszáradóban lévő ország aktuális viszonyai között.
Telepalántázták a golfpályák lyukait a vízpazarlás ellen tiltakozva
Barcelonában, Madridban, Valenciában, illetve Baszkföldön, valamint Navarra és Ibiza térségében több további helyszínen összesen tíz golfpályán egyidejűleg hajtották végre éjszakai akciójukat az Extinction Rebellion csoport aktivistái, néhol cementtel tömték be, máshol növényeket ültettek a lyukakba. számolt be róla a nemzetközi sajtó.
 
Ilyen módon szándékoztak kifejezni tiltakozásukat, hogy miközben Európa és főleg Spanyolország sosem látott mértékű aszállyal küzd, a golfpályák zavartalanul folytatják vízpazarló működésüket.
 
„Semmi keresnivalója a golfnak olyan térségekben, ahol nincs víz. Spanyolországban mégis 437 golfpályát öntöznek napi szinten, ennek pedig nagyobb a vízigénye, mint Barcelona és Madrid lakosságának összesen, mindezt a lakosság mindössze 0,6%-ának a kedvéért”,
idézte a Spiegel az Extinction Rebellion közleményét.
 
Mindez egy olyan évben történik, amikor Spanyolországban egyre ádázabb küzdelem folyik a vízért.
 
Ahogy mi is írtuk, a sivatagosodás jelei egyre nyilvánvalóbbak Dél-Spanyolországban: országszerte ez már a harmadik aszályos év lesz zsinórban, délen pedig a nyolcadik; a víztárolók üresek, a talajvízszint egyre lejjebb süllyed, települések százain vezettek be valamilyen vízhasználat-racionalizáló intézkedést az utóbbi időben.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Hiába nyitottak a munkaadók, kicsi az esélye az évközi minimálbér-emelésnek

2023. június 23. 15:44
Túl vannak az első tapogatózó egyeztetésen a szociális partnerek, miután hónapok óta csökken a minimálbér vásárlóereje. A vállalkozói oldal ugyan nyitottnak mutatkozik az évközi emelésre, amely legkorábban szeptember–október tájékán lenne esedékes, de akkor már a jövő évi minimálbér-tárgyalásoknak kell elindulniuk.
 
A munkaadói oldal sem zárkózott el attól, hogy elinduljon egy párbeszéd a felek között, mert ők is érzékelik, hogy a magas infláció mekkora probléma a munkavállalók körében – mondta a Világgazdaságnak Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) csütörtöki ülése után. 

2500 traktor az utcán Brüsszelben

2023. március 07. 16:14
Az Európai Bizottság blokkolta a támogatások folyósítását, mutatjuk, hogy miért.
 
Több mint 2500 traktorral vonultak ki a flamand gazdák tüntetni Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a nitrogén-kibocsátás korlátozására irányuló tervek ellen.
 
HA NINCSENEK GAZDÁK, NINCS ÉLELMISZER, SEM JÖVŐ!