Telepalántázták a golfpályák lyukait a vízpazarlás ellen tiltakozva

2023. július 05. 09:45
Cementtel öntötték ki vagy palántákkal ültették be egy sor spanyolországi golfpálya lyukait egy nemzetközi klímaaktivista civil szervezet tagjai, arra kívánva felhívni a figyelmet, hogy mennyire aránytalan dolog a golfpályákat öntözni a kiszáradóban lévő ország aktuális viszonyai között.
Telepalántázták a golfpályák lyukait a vízpazarlás ellen tiltakozva
Barcelonában, Madridban, Valenciában, illetve Baszkföldön, valamint Navarra és Ibiza térségében több további helyszínen összesen tíz golfpályán egyidejűleg hajtották végre éjszakai akciójukat az Extinction Rebellion csoport aktivistái, néhol cementtel tömték be, máshol növényeket ültettek a lyukakba. számolt be róla a nemzetközi sajtó.
 
Ilyen módon szándékoztak kifejezni tiltakozásukat, hogy miközben Európa és főleg Spanyolország sosem látott mértékű aszállyal küzd, a golfpályák zavartalanul folytatják vízpazarló működésüket.
 
„Semmi keresnivalója a golfnak olyan térségekben, ahol nincs víz. Spanyolországban mégis 437 golfpályát öntöznek napi szinten, ennek pedig nagyobb a vízigénye, mint Barcelona és Madrid lakosságának összesen, mindezt a lakosság mindössze 0,6%-ának a kedvéért”,
idézte a Spiegel az Extinction Rebellion közleményét.
 
Mindez egy olyan évben történik, amikor Spanyolországban egyre ádázabb küzdelem folyik a vízért.
 
Ahogy mi is írtuk, a sivatagosodás jelei egyre nyilvánvalóbbak Dél-Spanyolországban: országszerte ez már a harmadik aszályos év lesz zsinórban, délen pedig a nyolcadik; a víztárolók üresek, a talajvízszint egyre lejjebb süllyed, települések százain vezettek be valamilyen vízhasználat-racionalizáló intézkedést az utóbbi időben.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Megszavazták: jön a bolti ingyenes készpénzfelvétel, és két új meglepetéssel is kedveskedik a kormány

2022. december 09. 11:11
Most már biztos: havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - feltéve persze, ha a boltok is bevezetik a szolgáltatást, amire ma még alig akad példa itthon. Ám emellett egy másik fontos területen is döntés született: a QR-kódos azonnali fizetések és a fizetési kérelmek nem csak tranzakciós illetéktől lettek mentesek a közelmúltban, hanem a minap megszavazott törvénymódosítás értelmében ingyenesek, banki díj- és költségmentsek lesznek.
 

Rengeteg magyar megy át vásárolni ebbe a szomszédos országba. Kiderült, hogy mit vesznek.

2024. május 07. 16:00
Ismét virágkorát éli a bevásárlóturizmus. Sokszor 5-600 forintot is foghatunk egy-egy terméken.
 
Ismét útnak indultak a magyarok. Most a szlovákiai révkomáromi élelmiszerboltok parkolói vannak tele a magyar rendszámú autókkal. A pénzváltóknál is sorban állnak az emberek, hogy a forintjukat euróra váltsák - írta meg a 24.hu.