Természetbarát Találkozó 2016 - Velence

2016. május 31. 12:49
2016. május 27-29. között 46. alkalommal került megrendezésre a MÉDOSZ Természetbarát Találkozó, Velencén.

2016. május 27-29. között 46. alkalommal került megrendezésre a MÉDOSZ Természetbarát Találkozó, idén Velencén.

A találkozó célja a 45 éve tartó hagyomány folytatása, szakszervezeti tagjaink és családtagjaik körében a barátság elmélyítése, hazánk - ezen belül Fejér megye, illetve a Velencei-tó - szépségeinek, nevezetességeinek megismerése, a természet megszerettetése, a turizmus bázisainak további szélesítése.

Színes programokkal vártuk a résztvevőket. Programok között szerepelt Velence és a környező települések és látványosságaik megtekintése, mint például a Gárdonyi Géza Emlékház és Rönkvár, az Agárdi Pálinkafőző, a Dinnyésen található Várpark és az agárdi Akvárium meglátogatása.

A délutáni program megkoronázása volt az a hajóút, amelynek során a résztvevők megismerhették a csodálatos délutáni napsütésben tündöklő Velencei-tó egyedülálló páratlan szépségű természeti adottságait. 

Szombati napon pedig a résztvevők csoportjai mérték össze tudásukat sport- és ügyességi versenyeken. A „klasszikus számokon” kívül a legnagyobb érdeklődést a főzőverseny, valamint a „pálinka- és borverseny” váltotta ki, ahol a termékek közül, mindkét zsűri nagy hozzáértéssel bírálta el, hogy kinek ítélje a legjobbnak járó első helyezést. 

Végül a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. csapata nyerte el a vándorbotot, a „fokost”. Ezúton gratulálunk a nyertes csapat minden résztvevőjének.

Vasárnap az eredményhirdetés, az oklevelek és a kupaátadások után mindenki elindult hazafelé abban a reményben, hogy jövőre ismét találkozunk.

Külön köszönet illeti Varga Ferenc kollégánkat, a Fejér megyéért is felelős Területi Választmányi elnökünket, hogy a gördülékeny szervezéssel és kiváló programok összeállításával lehetővé tette, hogy hosszú ideig emlékezetes maradjon ez a három nap a résztvevők számára. 

Képek a Találkozóról a Galériában találhatóak

Kapcsolódó cikkek

Felmentették az Agrárminisztérium államtitkárát: új pozíciót kapott Zsigó Róbert

2020. október 02. 09:15
Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára 2020. szeptember 30-ai hatállyal felmentették Zsigó Róbertet az Agrárminisztérium államtitkárát e megbízatása alól. Zsigó Róbertet egyúttal 2020. október 1-jei hatállyal új pozíciót kapott, kinevezték a Miniszterelnökség államtitkárává.

Idén is kevesebb meggy teremhet az átlagnál

2020. június 16. 07:43
Idén a tavaszi fagyok miatt az átlagnál kevesebb, várhatóan mintegy 45-50 ezer tonna meggy terem – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. A hazai meggytermelők kiszámítható termelését segíti egy jogszabály is.