Tisztítsuk meg együtt a természetet!

2021. március 26. 07:45
Az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya.
Tisztítsuk meg együtt a természetet!

Most azonban nem a természet kényeztet minket, hanem mi tehetünk a környezetünkért. A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban. Ezen pozitív hatás mellett sajnos nőtt a környezet terhelése is.

 

A kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak.

 

Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a természetet.

 

A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve.

 

Sajnos az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a nemtörődőm kirándulóknak vagy a szélnek köszönhető, de például az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

A kampányhoz sok más szervezet csatlakozott, akiknek szintén fontos a környezetünk tisztasága. A mozgalom mögé egy emberként sorakozott fel számos véleményvezér is annak érdekében, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson.

A kampány élére Szakács Gergő, énekes a Follow The Flow frontembere állt, aki rádióreklámban buzdít mindenkit a környezetünk megtisztítására.

Forrás: MTI OTS

Kapcsolódó:

Erdőtisztítás a Balaton-felvidéken (2021-03-23)

Sok a szemét az utak mentén és az erdőkben (2021-03-12)

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

35 év katasztrófája egyetlen time-lapse videón: így tűnt el az Északi-sark jege

2019. november 20. 08:15
Nincs mit hozzátenni, sokkoló videó következik a klímaváltozásról.

Veszélyben a Föld, gyorsan fogynak az erőforrások

2019. április 24. 09:40
Mi sem mentesülünk a Föld terhelésének felelőssége alól: ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor 1,92 bolygóra lenne már szükség.