TIZENEGY ORSZÁG HALLGATÓI KAPTAK DIPLOMÁT A MAGYAR KORMÁNY ÉS A FAO KÖZÖS ÖSZTÖNDÍJPROGRAMJA KERETÉBEN

2023. július 07. 14:38
Az Agrárminisztérium 2023. július 6-án rendezte meg hagyománnyá váló rendezvényét, a végzős ösztöndíjasok búcsúztatóját. Jordánia, Georgia, Ghána, Etiópia, Algéria, Egyiptom, Libanon, Nigéria, Fülöp-szigetek, Kazahsztán és Üzbegisztán diákjai azért jöttek Magyarországra, hogy növényorvos, vízgazdálkodó mérnök és növénytermesztő diplomát szerezzenek az Agrárminisztérium támogatásával.
TIZENEGY ORSZÁG HALLGATÓI KAPTAK DIPLOMÁT A MAGYAR KORMÁNY ÉS A FAO KÖZÖS ÖSZTÖNDÍJPROGRAMJA KERETÉBEN
A végzős diákokat Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a rendezvényen, amelyen a FAO Regionális Hivatala, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, számos nagykövetség, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képviselői is részt vettek.
 
A helyettes államtitkár köszöntőjében méltatta a program sikereit, a résztvevő felsőoktatási intézmény munkáját és a diákok eredményeit. Kiemelte, a magyar kormány az ösztöndíjprogrammal azt szeretné elősegíteni, hogy a jól képzett diplomás munkaerő hozzájáruljon a fejlődő országok fenntartható fejlődéséhez és így az elvándorlás csökkentéséhez. Ezt követően szakmai előadásokra került sor a FAO Regionális Hivatal képviselője és a szakmai főosztályok részéről.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

5 ok, ami az édesburgonyafogyasztás mellett szól

2023. március 31. 11:56
A batáta ugyanolyan sokoldalúan felhasználható élelmiszer, mint a burgonya, mindössze annyiban különbözik, hogy még több tápanyagot tartalmaz. De milyen előnyei is vannak az édesburgonyának?
Nincs még egy olyan sokoldalúan felhasználható zöldségféle, mint a burgonya. Akár főtt, pürésített, vagy sült krumpli formájában szeretjük, nincs hiány az elkészítési módokban. Az édesburgonya ugyanannyi féleképpen fogyasztható, mint a burgonya, de a táplálkozási előnyei kimagaslók.

Budapestről induló vonatokat is érint a német sztrájk

2023. március 27. 12:00
A hétfői németországi közlekedési sztrájk már érinti a vasárnap este oda induló, valamint a kedd reggel onnan érkező nemzetközi vonatokat is.
  
A Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap azt közölte: a Budapestről 26-án este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok. A Budapestről vasárnap (és hétfő) este induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat nem jár.