TIZENEGY ORSZÁG HALLGATÓI KAPTAK DIPLOMÁT A MAGYAR KORMÁNY ÉS A FAO KÖZÖS ÖSZTÖNDÍJPROGRAMJA KERETÉBEN

2023. július 07. 14:38
Az Agrárminisztérium 2023. július 6-án rendezte meg hagyománnyá váló rendezvényét, a végzős ösztöndíjasok búcsúztatóját. Jordánia, Georgia, Ghána, Etiópia, Algéria, Egyiptom, Libanon, Nigéria, Fülöp-szigetek, Kazahsztán és Üzbegisztán diákjai azért jöttek Magyarországra, hogy növényorvos, vízgazdálkodó mérnök és növénytermesztő diplomát szerezzenek az Agrárminisztérium támogatásával.
TIZENEGY ORSZÁG HALLGATÓI KAPTAK DIPLOMÁT A MAGYAR KORMÁNY ÉS A FAO KÖZÖS ÖSZTÖNDÍJPROGRAMJA KERETÉBEN
A végzős diákokat Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a rendezvényen, amelyen a FAO Regionális Hivatala, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, számos nagykövetség, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képviselői is részt vettek.
 
A helyettes államtitkár köszöntőjében méltatta a program sikereit, a résztvevő felsőoktatási intézmény munkáját és a diákok eredményeit. Kiemelte, a magyar kormány az ösztöndíjprogrammal azt szeretné elősegíteni, hogy a jól képzett diplomás munkaerő hozzájáruljon a fejlődő országok fenntartható fejlődéséhez és így az elvándorlás csökkentéséhez. Ezt követően szakmai előadásokra került sor a FAO Regionális Hivatal képviselője és a szakmai főosztályok részéről.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A Lidl mintegy 100 millió forintra emelte a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet támogató keretét

2023. június 22. 16:36
Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül: a támogatásra szánt éves keretet 78 millió forintról majdnem 100 millió forintra emelte az áruházlánc.

Telepalántázták a golfpályák lyukait a vízpazarlás ellen tiltakozva

2023. július 05. 09:45
Cementtel öntötték ki vagy palántákkal ültették be egy sor spanyolországi golfpálya lyukait egy nemzetközi klímaaktivista civil szervezet tagjai, arra kívánva felhívni a figyelmet, hogy mennyire aránytalan dolog a golfpályákat öntözni a kiszáradóban lévő ország aktuális viszonyai között.