Több mint 200 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank

2017. november 28. 08:06
A szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz

Az országszerte mintegy 120 településén zajló hétvégi akció során  mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az Élelmiszerbank közlése szerint az adományokból a szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz.

Partnerei segítségével a szervezet idén péntektől vasárnapig mintegy 200 budapesti és vidéki áruházban várta a vásárlók tartósélelmiszer-felajánlásait, amelyek idén öt százalékkal meghaladták a tavaly gyűjtött mennyiséget.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Hivatalosan is lezárták a földértékesítést

2016. október 26. 07:48
Jóváhagyta az állami termőföldek értékesítésének lezárását a parlament, továbbá kimondta, az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt adósságcsökkentésre kell fordítani.

A kormánnyal egyeztetne a NAK és az ÉFOSZ

2018. június 20. 09:06
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását.