Több mint 200 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank

2017. november 28. 08:06
A szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz

Az országszerte mintegy 120 településén zajló hétvégi akció során  mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az Élelmiszerbank közlése szerint az adományokból a szervezők több mint 39 ezer csomagot állítanak össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz.

Partnerei segítségével a szervezet idén péntektől vasárnapig mintegy 200 budapesti és vidéki áruházban várta a vásárlók tartósélelmiszer-felajánlásait, amelyek idén öt százalékkal meghaladták a tavaly gyűjtött mennyiséget.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Az uniós közös agrárpolitika és az innováció volt napirenden

2018. augusztus 03. 07:27
A napokban megtartott XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői is jelen voltak Győrffy Balázs vezetésével, hogy az ott szervezett agrárkerekasztal beszélgetésen vitassák meg az érdeklődőkkel a legaktuálisabb témákat; a mostani eszmecserén az unió közös agrárpolitikájának (KAP) kérdéskörét és a technológiaváltásból, az innovációból fakadó teendőket az agrárágazatban.

A munkába álló kismama szabadságát így kell kiszámítani

2017. november 29. 09:27
A munkáltatók számára néha fejtörést okoz a szülési vagy fizetés nélküli szabadságát megszakító, illetve annak lejárta után ismételten munkába álló kismamát megillető szabadság mértékének a kiszámítása. A felhalmozódott szabadság kiadása is vethet fel érdekes kérdéseket.