Több mint 7000 juhtartó részesül az európai uniós forrásból

2023. március 29. 11:10
Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca sajtóközleményében.
Több mint 7000 juhtartó részesül az európai uniós forrásból
Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a 2015-től érvényes Közös Agrárpolitika meghatározó és Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bíró támogatási konstrukció a termeléshez kötött támogatások rendszere. 2022. év végén 4,5 milliárd forintot már előleg formájában kifizettek a juhágazat számára, a napokban pedig több, mint 7.000 állattartó részére érkezik csaknem 5,5 milliárd forint támogatás.
 
A juhállomány alakulása Magyarországon, 2000-2022
A közleményben az Agrárminisztérium ismét felhívja az érintettek figyelmét, hogy a termeléshez kötött támogatások összetett szabályrendszerét foglalja össze a minisztérium és az Agrárkamara közös kiadványa „Termeléshez kötött támogatások" címmel, ami az általános információk mellett sorra veszi a növénytermesztéshez, illetve az állattenyésztéshez tartozó termeléshez kötött támogatásokat is. A kiadvány itt érhető el.
 
Kiemelik, hogy a gazdálkodóknak érdemes megtenniük mindent az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben lévő adatok naprakész biztosítása érdekében, az idei évi egységes kérelemben megjelenő állatok megszemélyesítése miatt.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Import ide vagy oda, jó esély van arra, hogy a magyar kukorica eladható lesz

2023. október 10. 17:25
Újraindult a termelés a Hungrana Kft. bioetanol gyárában.
 
Jó hír, hogy július elsejétől újraindult a bioetanol – az üzemanyag minőségű alkohol – gyártása a Hungrana Kft. bioetanol gyárában – mondta Reng Zoltán vezérigazgató, akivel a kukoricabetakarítási szezon kezdeti tapasztalatairól és a piaci helyzetről beszélgettünk.

Most kaptuk a hírt: meghosszabbították az öntözési pályázatok beadási időszakát!

2023. április 13. 11:21
Eredetileg június 30-án zárult volna a beruházási és az öntözési közösségeket támogató pályázat.
 
A palyazat.gov.hu-n megjelent információk szerint 2023. október 1-ig van lehetőség a pályázatok beadására mindkét felhívás esetén.