Több napig tartó gazdatüntetés lesz Budapesten, forgalomkorlátozásokra lehet számítani Budapesten

2024. március 08. 14:43
A mezőgazdasági termelők és a méhészek háromnaposra tervezett megmozdulása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2024. március 8. és március 11. között Budapest V. és X. kerületében.
Több napig tartó gazdatüntetés lesz Budapesten, forgalomkorlátozásokra lehet számítani Budapesten
A mezőgazdasági termelők és a méhészek a szombattól hétfőig tervezett tüntetésre két fővárosi helyszínt foglaltak le: gyülekezőhelyként a Népligetet, a demonstráció valós területeként a pesti alsó rakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát.
 
A tüntetés érdemi részét, a traktorok belvárosi megjelenését vasárnapra időzítik, hétfőn pedig petíciót akarnak átadni az agrárminiszternek.
 
A Népszava beszámolója szerint a tiltakozó gazdáknak az alacsony felvásárlási árak mellett a támogatások, a jogi környezet kiszámíthatatlansága okoz nehézségeket.
 
A méhészek is csatlakoztak a gazdákhoz, mert az ukrán méz importjának engedélyezése „rettenetes” helyzetbe hozta őket.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján figyelmeztetést adott ki, mely szerint 
 
gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2024. március 8. és március 11. között Budapest V. és X. kerületében.
 
Tilos lesz megállni:
Március 8-án 22 órától március 10-én 15 óráig a Budapest X. kerületében a Népligetben a Soó Miksa sétány és a Vajda Péter utca között található parkoló Könyves Kálmán körút felőli részének mindkét oldalán.
 
Március 9-én 22 órától március 11-én 16 óráig a Budapest V. kerületében id. Antall József rakparton a Steindl Imre utca és a Vigyázó Ferenc utca között.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

45 posta újra kinyithatott hétfőn

2023. január 02. 13:49
A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
 
A Magyar Posta Zrt. az MTI kérdésére közölte: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.
 

Már csak egy hónap és újraindul a fogaskerekű

2023. március 02. 10:39
A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon.
A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.