Több Nyírfacukor szaloncukrot hívott vissza a Lissé Édességgyár Kft.

2023. november 16. 17:51
Minőségmegőrzési időn belüli termékromlás miatt a Lissé Édességgyár Kft. visszahívta a forgalomból a „Nyírfacukor szaloncukor – többféle ízesítésben” termékeket – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.
Több Nyírfacukor szaloncukrot hívott vissza a Lissé Édességgyár Kft.
A csütörtökön felkerült bejegyzés szerint a gyártó visszahívja a 2024.03.27-i minőségmegőrzési idejű, 170 grammos Nyírfacukor Mákos krémmel töltött fehércsokoládés szaloncukrot,
a 2024.04.09. minőségmegőrzési idejű, szintén 170 grammos Nyírfacukor Pisztáciás krémmel töltött fehércsokoládés szaloncukrot, a 2024.03.25. minőségmegőrzési idejű, 160 grammos Nyírfacukor ünnepi desszertválogatás Rumos ízű trüffel krémmel és
Homoktövis ízű krémmel töltött szaloncukor étcsokoládéval elnevezésű termékét, valamint a szintén 2024.03.25.-i lejáratú, 160 grammos Nyírfacukor ünnepi desszertválogatás Éttrüffelkrémmel és Ír krémlikőr ízű alkoholos krémmel töltött desszertet.
A NÉBIH HONLAPJÁN AZT KÖZÖLTÉK, HOGY AZ ÉRINTETT TERMÉKEKET A VÁSÁRLÁS HELYÉN VISSZAVESZIK. A GYÁRTÓ A VISSZAHÍVÁSRÓL A HONLAPJÁN TÁJÉKOZTATTA VÁSÁRLÓIT.
 
Forrás: MTI/Nébih

Kapcsolódó cikkek

Jövő héten újraindul az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszer

2023. február 07. 19:33
Számottevő karbantartást követően az érintettek jövő hét közepétől használhatják újra az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszert.
 
Amint azt a Nébih korábban megírta, a tavalyi év tapasztalatai alapján több újítást is bevezetnek az antibiotikum-felhasználás bejelentő rendszerben. A fejlesztésnek szintén kiemelt célja, hogy a jelentések adattartalma igazodjon az Európai Uniós adatszolgáltatási kötelezettséghez*. 

Meglepő fordulat a vöröshagymaárakban

2023. június 29. 13:14
A tavalyi hiányt az idén bőség követi.
 
Az EastFruit elemzői szerint a túl kevés hagyma problémáját a túl sok gondja válthatja fel az idén. Túllendülhet a piac "láthatatlan keze" – írja a fruitveb.hu
 
A vöröshagymát nem lehet mással helyettesíteni
Kelet-Európa és Közép-Ázsia több országában is jelentősen bővült a vöröshagyma termőterülete a tavalyi rekordárak és az európai és ázsiai piacokon tapasztalható igen erős kereslet hatására az EastFruit elemzői szerint.