Tojás Világnapi szakmai konferencia
2023. szeptember 25. 15:17
Az eseményre hagyományosan minden év októberének második péntekén kerül sor. Az idén október 13-án, a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) szervezésében megrendezésre kerülő Tojás Világnapi konferencia helyszíne ismét a budaörsi Hotel Holiday Inn lesz.
A rendezvény elnöke Horn Péter akadémikus, a megnyitót Dr. Sütő Zoltán a BTT-MTTSz elnöke tartja, köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
A szakmai előadások keretében hallhatunk a tojótyúkok takarmányozási újdonságairól, a csőrkoptató anyag használatának tapasztalatairól, az itatórendszerek tisztítási és fertőtlenítési kérdéseiről, illetve a tojásminőség analízisének lehetőségeiről.
A konferencián való részvétel a BTT tagjai számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb október 5-ig lehet jelezni a titkarsag@magyarbaromfi.hu e-mail címen.
A meghívó a BTT honlapján érhető el.
forrás: agrotrend.hu / NAK, Tóth Andrea
Kapcsolódó cikkek
Az energiaválság ellenére is jók vagyunk az üvegházi zöldségek termesztésében
2022. december 21. 12:45
A csúcstechnológia és termálvíz a siker kulcsa?
Gubacsi Zoltán, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács hajtatott zöldségtermesztés üzletággal foglalkozó alelnöke adott interjút a novekedes.hu-nak, amelyben a paradicsom kivitel volumenének az emelkedéséről beszélt.
Elmondta, hogy amíg 2017-ben 3920 tonna paradicsomot exportáltunk, addig 2021-ben már 13676 tonnát. A több mint megháromszorozódott mennyiség javarészt a csúcstechnológiát is alkalmazó üvegházi termesztés terjedésének és korszerűbbé válásának köszönhető. Nagy előnyt jelenthet hazai a termelőknek a termálvizes fűtés is - mondta, majd hozzátette, hogy bár a itthon is nőttek a termelői árak, de korántsem olyan mértékben, mint ahogy azt fogyasztóként tapasztaljuk.
Közétkeztetés - mint a mezőgazdasági termékek piaca?
2024. május 10. 16:40
A mezőgazdasági őstermelők, kistermelők, családi gazdálkodók számára fontos szempont termékeik piacának helyzete. A közétkeztetés, „a helyi menza” elsőre jó felvevőpiacnak tűnhet; de valóban így van-e, és ha igen, milyen feltételek mentén?

