Tojás Világnapi szakmai konferencia

2023. szeptember 25. 15:17
Az eseményre hagyományosan minden év októberének második péntekén kerül sor. Az idén október 13-án, a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) szervezésében megrendezésre kerülő Tojás Világnapi konferencia helyszíne ismét a budaörsi Hotel Holiday Inn lesz.
Tojás Világnapi szakmai konferencia
A rendezvény elnöke Horn Péter akadémikus, a megnyitót Dr. Sütő Zoltán a BTT-MTTSz elnöke tartja, köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
 
A szakmai előadások keretében hallhatunk a tojótyúkok takarmányozási újdonságairól, a csőrkoptató anyag használatának tapasztalatairól, az itatórendszerek tisztítási és fertőtlenítési kérdéseiről, illetve a tojásminőség analízisének lehetőségeiről.
 
A konferencián való részvétel a BTT tagjai számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb október 5-ig lehet jelezni a titkarsag@magyarbaromfi.hu e-mail címen.
 
A meghívó a BTT honlapján érhető el.
 
forrás: agrotrend.hu / NAK, Tóth Andrea

Kapcsolódó cikkek

Várhatóan már nem nő tovább a háztartások számára az élelmiszervásárlás terhe

2023. március 09. 12:19
A januári 44 százalékról februárban 43,3 százalékra mérséklődött az élelmiszer-infláció Magyarországon éves összevetésben.
A 17 havi folyamatos emelkedés után második hónapja tartó lassulás továbbra is elsősorban annak eredménye, hogy magasabb egy évvel ezelőtti árakhoz viszonyítjuk az e havi adatokat – mutattak rá az MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által szerdán közzétett inflációs adatokra reagálva, hozzátéve, hogy várhatóan már nem nő tovább a háztartások számára a bolti élelmiszer-vásárlás terhe. 

Azt hiszed, egészséges ez az élelmiszer, pedig rákkeltő lehet

2024. július 19. 15:34
A zöldésgcsipsz több rákkeltő anyagot tartalmazhat, mint a hagyományos burgonyacsipsz.
 
A zöldségcsipszeket rendszerint sokkal egészségesebbnek tartják a hagyományos burgonyacsipszeknél, pedig ezek nagy része szintén rengeteg zsírt és sót tartalmaz, ráadásul ezekben a termékekben a burgonyás változatoknál is nagyobb arányban fordul elő akrilamid.