Tojás Világnapi szakmai konferencia

2023. szeptember 25. 15:17
Az eseményre hagyományosan minden év októberének második péntekén kerül sor. Az idén október 13-án, a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) szervezésében megrendezésre kerülő Tojás Világnapi konferencia helyszíne ismét a budaörsi Hotel Holiday Inn lesz.
Tojás Világnapi szakmai konferencia
A rendezvény elnöke Horn Péter akadémikus, a megnyitót Dr. Sütő Zoltán a BTT-MTTSz elnöke tartja, köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
 
A szakmai előadások keretében hallhatunk a tojótyúkok takarmányozási újdonságairól, a csőrkoptató anyag használatának tapasztalatairól, az itatórendszerek tisztítási és fertőtlenítési kérdéseiről, illetve a tojásminőség analízisének lehetőségeiről.
 
A konferencián való részvétel a BTT tagjai számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb október 5-ig lehet jelezni a titkarsag@magyarbaromfi.hu e-mail címen.
 
A meghívó a BTT honlapján érhető el.
 
forrás: agrotrend.hu / NAK, Tóth Andrea

Kapcsolódó cikkek

A szélsőséges időjárás elvitte magával az európai dinnyét a nyár közepén.

2023. július 05. 16:16
Mint azt a napi.hu írja: Európa nagy dinnyetermesztő országaiban komoly gondot okoz, hogy július első felében gyakorlatilag eltűnik a piacról a spanyol görögdinnye, de az olasz termés is kevés, miközben a többi termőkörzetben még egyik fajta sem érik jelentős mennyiségben. Spanyolországban és Olaszországban – amelyek Észak-Európa ellátása szempontjából a legfontosabb országok – óriási károkat okozott a dinnyeföldeken a májusra és júniusra jellemző viharos időjárás. 

Csaknem 200 milliárd forint támogatást kapott a kertészeti ágazat

2023. december 07. 16:23
Közel hétezer kertészeti beruházást mintegy 185 milliárd forinttal támogatott a kormány az elmúlt években, ami a gazdálkodók segítése mellett óriási lehetőséget teremtett az import visszaszorítására és a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentésére - jelentette ki Feldman Zsolt a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) mai évzáró szakmai konferenciáján.