Történelmi pillanat: összeért Magyarország 20. Duna-hídja – videó

2024. január 16. 17:10
A vártnál jobban haladhat a munkálatokkal a kivitelező, erre utal, hogy előzőleg februárra várták a szakemberek a hídzárást.
 
Történelmi pillanat: összeért Magyarország 20. Duna-hídja – videó
„Végre eljött a történelmi pillanat, amit annyian vártunk már. Fizikailag is összeért a Kalocsa–Paks új Duna-híd két oldala” – jelentette be közösségi oldalán Filvig Géza, Kalocsa polgármestere.
 
A vártnál jobban haladhatott a munkálatokkal a kivitelező, előzőleg ugyanis februárra várták a szakemberek a hídzárást. A városvezető a videóban elmondta, hogy a hídnak köszönhetően Kalocsa pár percre lesz csak az M6-os autópályához.
 
Óriási lehetőség előtt áll Kalocsa lakossága – fogalmazott.
 
Az új Duna-híd a magyarországi Duna-szakasz huszadik átkelője lesz, és várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében. Az építkezés még 2021 februárjában indult, és klasszikus óriásprojektről van szó: a híd 946 méter hosszú, és hozzá kapcsolódóan jelentős úthálózatot is kialakítanak. A teljes költsége 92 milliárd forint.
 
A híd elkészültével mintegy 70 kilométeres kerülőutat lehet majd lerövidíteni, így Kalocsa és Paks, valamint az M6-os autópálya között alig negyedóra lesz majd a menetidő.
 
A magyarepitok.hu portál legutóbb január elsején tett közzé látványos videót a hídépítésről. 
 
forrás: vg.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Drágulnak az autópálya-matricák 2023-ban

2023. január 02. 14:13
A 2023. január 1-jétől érvényes országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49.190,- forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet az idei 46.850,- forintnál, a jövő évi éves megyei matricák ára pedig 5.720,- forint az idei 5.450,- forint után.
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. oldalán közzétett díjtáblázat szerint jelentősebben nő a rövidebb időszakokra szóló jogosultságok ára. A személygépkocsik esetében (D1 díjkategória) a havi matrica ára 8.900,- forint lesz januártól az eddigi 5.210,- forint után, a tíz napig érvényes matrica pedig 5.500,- forintra drágul az idei 3.820,- forintról.

Mávinform: november 4-én és 5-én nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar

2023. november 02. 13:37
Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvar november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán.
 
A vonatok többsége a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik, és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé – tartalmazza a közlemény.