Történelmi pillanat: összeért Magyarország 20. Duna-hídja – videó

2024. január 16. 17:10
A vártnál jobban haladhat a munkálatokkal a kivitelező, erre utal, hogy előzőleg februárra várták a szakemberek a hídzárást.
 
Történelmi pillanat: összeért Magyarország 20. Duna-hídja – videó
„Végre eljött a történelmi pillanat, amit annyian vártunk már. Fizikailag is összeért a Kalocsa–Paks új Duna-híd két oldala” – jelentette be közösségi oldalán Filvig Géza, Kalocsa polgármestere.
 
A vártnál jobban haladhatott a munkálatokkal a kivitelező, előzőleg ugyanis februárra várták a szakemberek a hídzárást. A városvezető a videóban elmondta, hogy a hídnak köszönhetően Kalocsa pár percre lesz csak az M6-os autópályához.
 
Óriási lehetőség előtt áll Kalocsa lakossága – fogalmazott.
 
Az új Duna-híd a magyarországi Duna-szakasz huszadik átkelője lesz, és várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében. Az építkezés még 2021 februárjában indult, és klasszikus óriásprojektről van szó: a híd 946 méter hosszú, és hozzá kapcsolódóan jelentős úthálózatot is kialakítanak. A teljes költsége 92 milliárd forint.
 
A híd elkészültével mintegy 70 kilométeres kerülőutat lehet majd lerövidíteni, így Kalocsa és Paks, valamint az M6-os autópálya között alig negyedóra lesz majd a menetidő.
 
A magyarepitok.hu portál legutóbb január elsején tett közzé látványos videót a hídépítésről. 
 
forrás: vg.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Veszprém az ország legbringásabb megyéje

2022. november 18. 10:37
Szeptember 16-án indította el a We Love Cycling Magyarország a  megyék versenyét, mely során bárki tekerhetett és gyűjthetett virtuális kilométereket a megyéjéért. Szerencsére sokan éltek az alkalommal, tekertek és applikációk segítségével gyűjtötték a távot.
 
A kampány célja az volt, hogy arra buzdítson, hogy a nyári idő elmúltával se adja fel senki szeretett hobbiját, a kerékpározást. Ez olyan jól sikerült, hogy a verseny alatt a résztvevők majdnem 3000 rövidebb-hosszabb útvonalat tettek meg, ami közel százezer megtett kilométert jelent.
A verseny fődíja egy kerékpártároló volt, amit, mint legbringásabb megye, Veszprém nyert meg, a maga 14.331 kilométerével, Baranya megye lett a második 13.169 kilométerrel, és Csongrád-Csanád megye is dobogós, 9564 kilométerrel.
 

Teljes a 32. Művészetek Völgye nagyszínpadának programja

2023. február 22. 11:09
Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
A fesztiválon már biztosan láthatjuk a Quimby koncertjét, akik 3 év után térnek vissza Kapolcsra, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal a fesztiválon is bemutatja A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve c. műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, „Völgy Special" show-val készül a 20 éves Punnany Massif, a Cirque du Tókertben lép fel Zorán, de ott lesz a Carson Coma és a Bëlga is a 10 nap alatt - tájékoztatta lapunkat a fesztivál szervezősége.