Tovább kell erősíteni a török-magyar agrárkapcsolatokat

2022. november 28. 11:55
További lehetőségek rejlenek a török-magyar agrárgazdasági kapcsolatokban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter miután Váhit Kiriscsi török mezőgazdasági és erdészeti tárcavezetővel egyeztetett, szerdán, Isztambulban.
 
A tárcavezető kitért arra is, hogy a török-magyar  agrárgazdasági kapcsolatokban sokkal több lehetőség van, mint amit jelenleg kihasználunk, ezért tovább kell erősíteni az együttműködés területét. Mindkét nemzet számára rendkívül fontos a vetőmagtermesztésben, a szarvasmarha importban és az édesvízi haltenyésztésben rejlő lehetőségek kiaknázása.
Tovább kell erősíteni a török-magyar agrárkapcsolatokat
A gazdasági vegyesbizottságok ülésén meg lehet találni azokat a pontokat, melyek mindkét ország számára fontosak. A tárcavezető kifejtette, kiemelten kell azt is támogatni, hogy a két ország oktatási lehetőségeit is megerősítsük. A diákok ugyanis hidat képeznek a két ország között. A magyar-török kapcsolatok fontos alapot képeznek ebben a folyamatban.
 
Nagy István hangsúlyozta, Törökország meghatározó szerepet tölt be a világ élelmezésében, ami az orosz-ukrán háború, és az energetikai válság jelentette kihívások idején kiemelt jelentőségű. Hazánk és Törökország számára ellátási szempontból is kiemelten lényeges, hogy vége legyen a fegyveres konfliktusnak, mert így garantálható hosszú távon is a globálisan élelmezés-biztonság.
 
A felek agrárgazdasági együttműködése kapcsán Nagy István aláhúzta, tovább kell dolgoznunk azon, hogy a mezőgazdasági termékek hozzáadott értékét tovább növeljük. A tárcavezető köszönetét fejezte ki Törökországnak, hogy támogatja a méhészeti világkiállítás Budapesten történő megrendezését.
 
Forrás:agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen emelkedik a minimálbér

2023. november 16. 17:33
A garantált bérminimum is változni fog.
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között. A felek több pontban megegyezésre jutottak, köztük abban, hogy a legkisebb keresetek már 2023 decemberében emelkedhetnek:
 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is megjelent a magas patogenitású madárinfluenza

2023. november 09. 14:22
Újabb területen, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.
 
Az érintett pecsenyekacsa állomány felszámolását a hatóság megkezdte, valamint a védő- és felügyeleti körzeteket is kijelölték.