Tudnivalók a nem első forgalomba helyezésű járművek támogathatóságáról

2018. november 26. 09:55
Üzemóra számláló állással szükséges igazolni, hogy a jármű használatbavétele nem történt meg a tulajdonszerzés előtt.

z EMVA Irányító Hatósága november 21-én közleményt jelentett meg, mellyel fel szeretné hívni a támogatást igénylők és a kedvezményezettek figyelmét arra, hogy annak igazolására, hogy ha egy külföldön vagy Magyarországon forgalomba helyezett jármű rendeltetésszerű használata csak a kedvezményezett tulajdonszerzését követően kezdődik meg, a Közlekedési Hatóságtól kérni kell a jármű műszaki adatlapján az üzemóra állásra vonatkozó adat rögzítését a megjegyzés rovatban. Támogatás kizárólag abban az esetben folyósítható, amennyiben az üzemóra számláló igazolt állása azt támasztja alá, hogy a jármű rendeltetésszerű használatbavétele a kedvezményezett általi tulajdonszerzést megelőzően még nem történt meg.

A közlemény kiterjed a Vidékfejlesztési Program valamennyi felhívására, – a helyi felhívásokat is ideértve – mely lehetőséget biztosít forgalmi engedélyhez kötött mezőgazdasági jellegű közúti járművek (elsősorban erő- és munkagép) beszerzésére.

A közlemény ide kattintva érhető el.

https://www.palyazat.gov.hu/az-agrrminisztrium-vidkfejlesztsi-programok-vgrehajtsrt-felels-helyettes-llamtitkrsg-mint-emva-irnyt-hatsg-kzlemnye-a-nem-els-forgalomba-helyezs-de-els-zembe-helyezs-jrmvek-tmogathatsga-trgyban

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

25 milliárdos válságkezelő támogatásra készül az agrártárca

2020. július 08. 08:33
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített elő az agrártárca - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Újhartyánban egy baromfitelep átadása alkalmából tartott ünnepségen.

Tüntetést szerveztek Mezőhegyesen

2015. november 25. 10:43
"Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője kiemelte, nem gondolta volna, hogy valaha lesz olyan minisztérium, amely vidéki munkahelyek megszűnéséért tesz."