Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy

2023. november 30. 16:23
Összefonódási kérelem érkezett be a GVH-hoz, hogy a korábbi hírekben szereplő arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – szúrta ki a 24.hu.
 
Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy
Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László
 
Az összefonódási bejelentést november 28-án kapta meg a GVH a versenyhivatal oldalán fellelhető dokumentum szerint.
 
Egy augusztusi részvény adásvételi szerződés értelmében az Emirates Telecommunications Group 50% plusz egy részvényt szerezne a PPF Telecom Groupban, amivel a Yettel fő tulajdonosa lehet az arab távközlési cég. Az abu-dzabi székhelyű távközlési csoport akkor kötelező érvényű megállapodást írt alá a PPF csoporttal irányító részesedés megszerzésére a cseh távközlési vállalat bolgár, magyar, szerb és szlovák érdekeltségeire vonatkozóan (de a cseh tevékenységre nem), amelyek PPF Telecom név alatt futnak.
 
A PPF Telecom magában foglalja a Yettel Bulgaria, a Yettel Hungary, a Yettel Serbia és az O2 Slovakia szolgáltatási tevékenységét, valamint a Cetin és az O2 Networks infrastruktúra vállalatokat, amelyek jelenleg a szolgáltató cégektől különválva működnek. A tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.
 
A PPF Telecom Group még 2018-ban vásárolta meg a norvég Telenortól a hazai Telenor Magyarországot, amelyet tavaly Yettelre nevezett át és márkázott újra - emlékeztet a 24.hu.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében

2023. február 22. 09:37
Ausztria 100 millió euró támogatást fizet az energia-önellátó családi gazdaságoknak, egy igénylő maximum 25.000 eurót kaphat.
 
Norbert Totschnig, osztrák agrárminiszter február második hetében fontos bejelentés tett, miszerint az energiaminisztériummal közösen, 100 millió eurót különített el az energia önellátó családi gazdaságok támogatására – olvashatjuk a beuernzeitung.at hírportálon.

Várgesztesen elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása

2024. április 09. 16:27
A völgykatlanban fekvő, Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen az önkormányzat 273 millió forintos uniós támogatásból felújította a csapadékvíz-elvezető rendszert.