Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy

2023. november 30. 16:23
Összefonódási kérelem érkezett be a GVH-hoz, hogy a korábbi hírekben szereplő arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – szúrta ki a 24.hu.
 
Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy
Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László
 
Az összefonódási bejelentést november 28-án kapta meg a GVH a versenyhivatal oldalán fellelhető dokumentum szerint.
 
Egy augusztusi részvény adásvételi szerződés értelmében az Emirates Telecommunications Group 50% plusz egy részvényt szerezne a PPF Telecom Groupban, amivel a Yettel fő tulajdonosa lehet az arab távközlési cég. Az abu-dzabi székhelyű távközlési csoport akkor kötelező érvényű megállapodást írt alá a PPF csoporttal irányító részesedés megszerzésére a cseh távközlési vállalat bolgár, magyar, szerb és szlovák érdekeltségeire vonatkozóan (de a cseh tevékenységre nem), amelyek PPF Telecom név alatt futnak.
 
A PPF Telecom magában foglalja a Yettel Bulgaria, a Yettel Hungary, a Yettel Serbia és az O2 Slovakia szolgáltatási tevékenységét, valamint a Cetin és az O2 Networks infrastruktúra vállalatokat, amelyek jelenleg a szolgáltató cégektől különválva működnek. A tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.
 
A PPF Telecom Group még 2018-ban vásárolta meg a norvég Telenortól a hazai Telenor Magyarországot, amelyet tavaly Yettelre nevezett át és márkázott újra - emlékeztet a 24.hu.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Felhívás a 2023. Év Szaktanácsadója Díjra történő jelölésre

2023. április 27. 11:33
Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretné elismerni a szaktanácsadók munkáját.
 
A pályázat célja
Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös díjjal kívánja elismerni azt a szaktanácsadót, aki kiemelkedő módon, a mezőgazdasági termelők érdekeit legjobban szolgálva, nekik friss tudást átadva végzi munkáját.
 

Teljesen elérhetetlenné váltak az okmányirodák és a kormányablakok

2024. március 22. 14:34
Informatikai hiba miatt a kormányablakokban és okmányirodákban egyelőre nem lehet ügyeket intézni.