Turisztikai konferencia lesz Pakson

2023. szeptember 25. 15:12
A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. „Szelíd energiák, természetközeli értékeik” címmel turisztikai konferenciát szervez 2023. október 5-én, Pakson. A konferencia előadásai között szerepel a Pask II. beruházás, turisztikai stratégiák, az egészségturizmus, délután pedig Workshop és kerekasztal beszélgetésekhez lehet csatlakozni.
Turisztikai konferencia lesz Pakson
 
Workshop 1: Partnerség és turisztikai vonzerő: Térségi jógyakorlatok és jövőbeni lehetőségek
Kijelenthetjük: együttműködés nélkül nincs turizmus. A térség turisztikai kínálata számos együttműködési lehetőséget rejt. A partnerség és a kooperáció jelentősége különösen felértékelődött az elmúlt évek során. A meglévő vagy újonnan kialakított, jól működő kooperációk növelik a térség turisztikai vonzerejét, ezáltal pedig a térségi szereplők, illetve a külső érdeklődők számára is láthatóvá (valamint vonzóvá) teszik a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget.  A workshopon működő jógyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők, majd saját erőforrásaik és szükségleteik mentén is végig gondolhatják a jövőbeni együttműködési, partnerségépítési irányaikat, lehetőségeiket. A kerekasztal beszélgetésen a jógyakorlatok megvalósítói és szakértők vesznek részt. Hisszük, hogy az inspiráló együttműködések teszik láthatóvá a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai vonzerejét, további fejlesztéseket, programokat generálva!
 
Workshop 2: Agroturizmus, élménygazdaságok: Új perspektívák – Helyi termékek és értékek integrációja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai kínálatában
A helyi értékek és termékek gazdaságfejlesztésben, illetve a térségi turisztikai vonzerő növelésében betöltött szerepe vitathatatlan. A workshopon már működő élménygazdaságok képviselői és további agroturisztikai szakértők mutatják be a résztvevők számára, hogy a látszólag homogén profillal működő szereplők hogyan tudják termékeiket és szolgáltatásaikat folyamatos jelleggel fejleszteni (elsősorban bővíteni), invitálva valamennyi érdeklődőt egy közös gondolkodási és értékteremtési folyamatba. A kerekasztal beszélgetésen többek között szó esik a készülő agroturisztikai stratégiáról is. Célunk, hogy a workshop utat mutasson helyi termelőknek és turisztikai szakembereknek egyaránt, inspirálva a jövő jógyakorlatainak gazdáit.
 
A részvételi szándékot és Workshopokhoz való csatlakozást ITT lehet jelezni.
 
 
forrás: agrotrend.hu / KDMFÜ
 

Kapcsolódó cikkek

FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ

2023. július 12. 14:56
Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékszórás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.
 

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

2023. március 22. 13:53
A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.
A Folly borai már számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Németország legrangosabb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophy-n 2021 után a második alkalommal díjazták aranyéremmel a Folly friss, enyhén fűszeres és gyümölcsös tételét, a Rajnai rizlinget.