Turisztikai konferencia lesz Pakson

2023. szeptember 25. 15:12
A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. „Szelíd energiák, természetközeli értékeik” címmel turisztikai konferenciát szervez 2023. október 5-én, Pakson. A konferencia előadásai között szerepel a Pask II. beruházás, turisztikai stratégiák, az egészségturizmus, délután pedig Workshop és kerekasztal beszélgetésekhez lehet csatlakozni.
Turisztikai konferencia lesz Pakson
 
Workshop 1: Partnerség és turisztikai vonzerő: Térségi jógyakorlatok és jövőbeni lehetőségek
Kijelenthetjük: együttműködés nélkül nincs turizmus. A térség turisztikai kínálata számos együttműködési lehetőséget rejt. A partnerség és a kooperáció jelentősége különösen felértékelődött az elmúlt évek során. A meglévő vagy újonnan kialakított, jól működő kooperációk növelik a térség turisztikai vonzerejét, ezáltal pedig a térségi szereplők, illetve a külső érdeklődők számára is láthatóvá (valamint vonzóvá) teszik a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget.  A workshopon működő jógyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők, majd saját erőforrásaik és szükségleteik mentén is végig gondolhatják a jövőbeni együttműködési, partnerségépítési irányaikat, lehetőségeiket. A kerekasztal beszélgetésen a jógyakorlatok megvalósítói és szakértők vesznek részt. Hisszük, hogy az inspiráló együttműködések teszik láthatóvá a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai vonzerejét, további fejlesztéseket, programokat generálva!
 
Workshop 2: Agroturizmus, élménygazdaságok: Új perspektívák – Helyi termékek és értékek integrációja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai kínálatában
A helyi értékek és termékek gazdaságfejlesztésben, illetve a térségi turisztikai vonzerő növelésében betöltött szerepe vitathatatlan. A workshopon már működő élménygazdaságok képviselői és további agroturisztikai szakértők mutatják be a résztvevők számára, hogy a látszólag homogén profillal működő szereplők hogyan tudják termékeiket és szolgáltatásaikat folyamatos jelleggel fejleszteni (elsősorban bővíteni), invitálva valamennyi érdeklődőt egy közös gondolkodási és értékteremtési folyamatba. A kerekasztal beszélgetésen többek között szó esik a készülő agroturisztikai stratégiáról is. Célunk, hogy a workshop utat mutasson helyi termelőknek és turisztikai szakembereknek egyaránt, inspirálva a jövő jógyakorlatainak gazdáit.
 
A részvételi szándékot és Workshopokhoz való csatlakozást ITT lehet jelezni.
 
 
forrás: agrotrend.hu / KDMFÜ
 

Kapcsolódó cikkek

Gyadai tanösvény: a Börzsöny legnépszerűbb gyermekbarát sétaútja

2023. január 12. 14:27
Magyarország legnagyobb függőhídjával, kicsiknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyszerűen kihagyhatatlan úticél a Naszály-hegy oldalán kanyargó Gyadai tanösvény.
A Gyadai tanösvény mintegy hat kilométer hosszú, óriási függőhídjairól, a mocsáron átívelő fapallóiról méltán híres, s az már csak hab a tortán, hogy miközben fantasztikusan szórakozunk a természet lágy ölén, még fontos ismeretek birtokába is kerülünk. Ugyanis a tanösvény 13 állomásán információs táblák mutatják be a környék állatvilágát.

Különleges családi élménypark épült Debrecen mellett

2023. július 11. 15:49
Közel 600 millió forintos beruházás eredményeként készült el és nyílt meg egy új családi élménypark Debrecen mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, paintball és íjászat is várja a látogatókat.