Új éca: segít leszokni a dohányzásról

2017. november 02. 08:24
Évente hat plusz szabadnapot kapnak egy japán marketingvállalkozás nemdohányzó munkatársai.

Mivel a cég irodája a 29. emeleten található, a dohányzóknak legalább 10 percre van szükségük ahhoz, hogy elszívjanak egy szál cigarettát. Az egyik dolgozó panaszkodott a kollégák munkájának kiesése miatt, ezért vezették be az új intézkedéseket.

„Úgy döntöttünk, a nemdohányzókat jutalmazzuk ahelyett, hogy a dohányzókat büntetnénk” – mondta a Macusima Hirotaka, a Piala nevű vállalkozás szóvivője.

Az új intézkedés bevezetése óta négy dolgozó hagyott fel a dohányzással. Ha ez egész évben így marad, hat plusz fizetett szabadnapot kapnak. A Piala cégnél összesen 120-an dolgoznak. 

A nemdohányzók védelmét tekintve Japán más ipari országok mögött kullog. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a japán férfiak 28 százaléka, a nők 9 százaléka dohányzik.

adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkajogi Konferencia - KRS & HR Portál

2016. április 27. 11:29
Időpont: 2016. május 24. kedd
Helyszín: MÜPA
Legfrissebb munkajogi változásokat értelmező exklúzív rendezvény. Gyakrolati információk első kézből. 

Tudja, miért van olyan meleg? A tudósoknak lenne néhány ötlete

2018. július 30. 08:03
A globális felmelegedés mellett számos más tényező, köztük az igen gyenge nyugat-keleti magas légköri nagysebességű széláramlás és az Atlanti-óceán vízfelszíni hőmérsékletének jelentős megváltozása is okolható azért, hogy az északi féltekén szélsőségesen meleg és száraz időjárás uralkodik hetek óta – vélik klimatológusok.