Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

2020. július 27. 08:12
A Syngenta új kutatásfejlesztési innovációs központot épít az Egyesült Államok kukoricaövezetének szívében, Maltan.
Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

A központ mintegy 90 hektáros területen fekszik, egy órányira a Syngenta globális és észak-amerikai downers grove-i irodáitól. A hely lehetőséget biztosít nagyszabású rendezvényekre és a termelőkkel való kapcsolattartásra a kukorica és a szójabab technológiájáról és az innovációról. A beruházás a Syngenta folyamatos kutatásfejlesztés iránti elkötelezettségének újabb bizonyítéka, áll a közleményükben.

Az észak-illinoisi telephelyen az építkezés várhatóan jövő év elején kezdődik, a tervek szerint 2022 végére nyílik meg.

A vállalat nemrégiben Magyarországon is komoly beruházást hajtott végre: Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a vállalat Mezőtúron. A mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás révén a modern technológiával felszerelt állomás különféle kukorica- és napraforgófajtákat nemesít az egész európai piacra.

 

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Mától kedvezőbbek a mezőgazdasági egyszerűsített munkavállalás szabályai

2020. április 20. 08:15
A termelés zavartalan biztosítása érdekében - szem előtt tartva az ágazat speciális munkaerő igényeit - mától rugalmasabbá váltak a mezőgazdasági ágazatban az egyszerűsített foglalkoztatás keretében megvalósuló munkavállalás szabályai.

Tovább erősödik Magyarország és az ENSZ szakosított mezőgazdasági szervezetei közötti együttműködés

2019. november 29. 08:23
Az elmúlt évtizedben Magyarország nemzetközi fejlesztési tevékenysége és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) munkája szorosan összefonódott. Hazánk egyetért a FAO főbb célkitűzéseivel és továbbra is elkötelezett a szervezet munkájának támogatása mellett - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, a FAO új Főigazgatójával, Qu Dongyu-val folytatott november 26-ai tárgyalásán Rómában.