Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

2020. július 27. 08:12
A Syngenta új kutatásfejlesztési innovációs központot épít az Egyesült Államok kukoricaövezetének szívében, Maltan.
Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

A központ mintegy 90 hektáros területen fekszik, egy órányira a Syngenta globális és észak-amerikai downers grove-i irodáitól. A hely lehetőséget biztosít nagyszabású rendezvényekre és a termelőkkel való kapcsolattartásra a kukorica és a szójabab technológiájáról és az innovációról. A beruházás a Syngenta folyamatos kutatásfejlesztés iránti elkötelezettségének újabb bizonyítéka, áll a közleményükben.

Az észak-illinoisi telephelyen az építkezés várhatóan jövő év elején kezdődik, a tervek szerint 2022 végére nyílik meg.

A vállalat nemrégiben Magyarországon is komoly beruházást hajtott végre: Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a vállalat Mezőtúron. A mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás révén a modern technológiával felszerelt állomás különféle kukorica- és napraforgófajtákat nemesít az egész európai piacra.

 

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Agrárminisztérium az idei évben is meghirdeti az Év Tanyája szakmai díjat

2019. november 06. 14:06
Az agrártárca több intézkedéssel is támogatja a tanyás térségek sajátos értékeinek megőrzését, valamint a tanyán élő emberek életszínvonalának és gazdálkodási feltételeinek javítását – emelte ki Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár Mórahalmon, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete és Mórahalom Város önkormányzata által szervezett Falugondnoki Konferencián.

Csodatehenek és égig érő paszuly - Meddig mehet el a mezőgazdaság a hozamnövelésben?

2019. augusztus 12. 08:13
Vannak olyan háziasított fajok, amelyek szinte csodával határos módon növelték a termelési képességüket az elmúlt mintegy 80 évben. Ennek azonban ára van. Ne csak a minőség és mennyiség kontrasztjára gondoljunk. Néha a termék beltartalma szinte semmit nem változik, mégis fizetett a mennyiségi növekedésért az adott fajta. És ennek most látjuk a kárát.