Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

2020. július 27. 08:12
A Syngenta új kutatásfejlesztési innovációs központot épít az Egyesült Államok kukoricaövezetének szívében, Maltan.
Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

A központ mintegy 90 hektáros területen fekszik, egy órányira a Syngenta globális és észak-amerikai downers grove-i irodáitól. A hely lehetőséget biztosít nagyszabású rendezvényekre és a termelőkkel való kapcsolattartásra a kukorica és a szójabab technológiájáról és az innovációról. A beruházás a Syngenta folyamatos kutatásfejlesztés iránti elkötelezettségének újabb bizonyítéka, áll a közleményükben.

Az észak-illinoisi telephelyen az építkezés várhatóan jövő év elején kezdődik, a tervek szerint 2022 végére nyílik meg.

A vállalat nemrégiben Magyarországon is komoly beruházást hajtott végre: Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a vállalat Mezőtúron. A mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás révén a modern technológiával felszerelt állomás különféle kukorica- és napraforgófajtákat nemesít az egész európai piacra.

 

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Erkölcsi bátorság - Ernst József Mezőhegyes érdekében visszaadta a kitüntetését a miniszternek

2015. október 21. 10:26
"A mezőhegyesi Ernst József tettével azt bizonyította, hogy a kisvárosban is élnek még olyanok, akiknek helyén van az eszük és a szívük. A bátor férfi Fazekas Sándort nyílt levélben szólította meg, s tőle kapott kitüntetését visszaadta a földművelésügyi miniszternek. Az ok: a kormány Mezőhegyest, évszázadok szakmai kultúráját és hagyományait, az ott élők megélhetését semmibe vevő politikája – Ernst József így tiltakozik mindez ellen."
 

Földárverés: órák kérdése és kezdődik

2015. október 16. 13:53
"Délután elkezdi közzétenni az árverésre bocsátott állami földek adatait is a Nemzeti Földalap – jelentette be a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Három hektár feletti területekről van szó, a helyrajzi számok mellett a kikiáltási árat is feltüntetik majd a honlapon. A megyei kormányhivatalok vezetői közben egymás után tartanak sajtótájékoztatót a témában, a szocialisták vitanapot kezdeményeznek.