Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

2020. július 27. 08:12
A Syngenta új kutatásfejlesztési innovációs központot épít az Egyesült Államok kukoricaövezetének szívében, Maltan.
Új kutatásfejlesztési innovációs központot épít a Syngenta

A központ mintegy 90 hektáros területen fekszik, egy órányira a Syngenta globális és észak-amerikai downers grove-i irodáitól. A hely lehetőséget biztosít nagyszabású rendezvényekre és a termelőkkel való kapcsolattartásra a kukorica és a szójabab technológiájáról és az innovációról. A beruházás a Syngenta folyamatos kutatásfejlesztés iránti elkötelezettségének újabb bizonyítéka, áll a közleményükben.

Az észak-illinoisi telephelyen az építkezés várhatóan jövő év elején kezdődik, a tervek szerint 2022 végére nyílik meg.

A vállalat nemrégiben Magyarországon is komoly beruházást hajtott végre: Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a vállalat Mezőtúron. A mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás révén a modern technológiával felszerelt állomás különféle kukorica- és napraforgófajtákat nemesít az egész európai piacra.

 

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

A precíziós mezőgazdaság forintosított előnyei

2021. április 15. 19:42
Az Ericsson megrendelésére készült tanulmány szerint 2030-ig az 5G-s hálózatok 269 millió eurónyi többletbevételhez juttathatják az agrárágazatot. Az Analysis Mason vizsgálata szerint a mezőgazdaságra jelentős mértékben támaszkodó országokban beruházásarányosan kiemelkedően nagy hozzáadott értéket képviselhet az 5G-s hálózatok és az azokra épülő precíziós mezőgazdasági megoldások terjedése.
 

Helyzetkép a nyári mezőgazdasági munkákról

2019. augusztus 01. 07:42
A kalászosok teljes termőterületének 55,7 százalékáról 4 millió tonna gabonát takarítottak be 2019. július 16-ig. Az őszibarack csaknem 9 tonna hektáronkénti termésátlaga háromszorosa volt a tavalyinak, míg a meggyé 15 százalékkal maradt el a 2018-as termésátlagtól - derül ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)-Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) honlapján közzétett adatokból.