Új munkavédelmi tájékoztató

2024. február 16. 19:13
2024. februárjában megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatója a következő címmel:  Munkavédelmi oktatási tematika és szervezett ismeretanyag munkavégzésben foglalkoztatottak részére az információtechnológiai és számítástechnikai eszközzel végzett irodai munkahelyi tevékenységre, munkakörre, álláshelyre, távmunkavégzésre.
Új munkavédelmi tájékoztató
A kiadvány számba veszi a munkáltató és a munkavállaló legfontosabb kötelességeit, a munkaeszközök használatának tudnivalóit, a képernyős munkavégzésre, a távmunkavégzésre vonatkozó szabályokat és lehetséges egészségkárosító kockázatokat, ezen kívül a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó tudnivalókat, valamint a baleset esetén követendő eljárásokat.
 
A kiadvány további előnye, hogy a tananyag végén az olvasók tudáspróbán is próbára tehetik az ismeretek elsajátítását.
 
A kiadvány letölthető a liganet.hu oldalról.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

BEFEJEZŐDTEK A TELEPÜLÉSFÁSÍTÁSI PROGRAM TAVASZI FAÜLTETÉSEI

2023. április 24. 10:26
A kormány célja, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe. Ezt szolgálja az Országfásítási és a Településfásítási Program, melyek sikerét jelzi, hogy meghirdetése óta több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben.

Romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben júniusban

2023. június 30. 12:47
Júniusban az euróövezetben a vártnál nagyobb mértékben romlott a gazdasági hangulatindex, míg a fogyasztói hangulat az egy hete közölt előzetes adatokkal összhangban némileg javult - derült ki az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) csütörtökön kiadott felméréséből.
Az euróövezet gazdasági hangulatindexe (Economic Sentiment Indicator, ESI) az előző havihoz képest 1,1 ponttal 95,3 pontra, 2022 novembere óta a legalacsonyabbra csökkent júniusban a kamatlábak gyors emelkedése és a magas infláció miatt lassuló gazdasági növekedést tükrözve. Elemzők előzetesen 96,0 pontos júniusi indexre számítottak.