Új munkavédelmi tájékoztató

2024. február 16. 19:13
2024. februárjában megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatója a következő címmel:  Munkavédelmi oktatási tematika és szervezett ismeretanyag munkavégzésben foglalkoztatottak részére az információtechnológiai és számítástechnikai eszközzel végzett irodai munkahelyi tevékenységre, munkakörre, álláshelyre, távmunkavégzésre.
Új munkavédelmi tájékoztató
A kiadvány számba veszi a munkáltató és a munkavállaló legfontosabb kötelességeit, a munkaeszközök használatának tudnivalóit, a képernyős munkavégzésre, a távmunkavégzésre vonatkozó szabályokat és lehetséges egészségkárosító kockázatokat, ezen kívül a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó tudnivalókat, valamint a baleset esetén követendő eljárásokat.
 
A kiadvány további előnye, hogy a tananyag végén az olvasók tudáspróbán is próbára tehetik az ismeretek elsajátítását.
 
A kiadvány letölthető a liganet.hu oldalról.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Csónakkikötőkért és horgászhelyekért indult csatába a horgászszövetség

2023. július 31. 12:13
A Balaton-part beépítése mellett a hiányzó horgászkikötők is korlátot szabnak a balatoni horgászatnak, de még így is az aktív horgászok ötöde folyamatosan a magyar tengert választja. A tavalyi aszály komoly károkat okozott az ágazatban, a vizekkel ellentétben azonban a horgászok száma alig apadt - mondta Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese.

Gyógynövények az élelmiszeriparban

2023. május 15. 12:09
Hiszek a gyógynövények gyógyító erejében – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Gyógynövény Szövetség és Tanács szakmai napján május 13.-án, Budapesten.
 
Az államtitkár kiemelte, hogy 2010 óta a Gyógynövény Szövetség stratégiai partnere a kormánynak. A teljes szektort tekintve a becsült nettó kibocsátás 110-120 milliárd forint körül van. Ebből a termesztés és gyűjtés, valamint az ehhez kötődő elsődleges feldolgozás nettó árbevétele 30 milliárd forint, a többi a további feldolgozásból, a késztermék-előállításból és a kereskedelemből származik.