Új munkavédelmi tájékoztató

2024. február 16. 19:13
2024. februárjában megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatója a következő címmel:  Munkavédelmi oktatási tematika és szervezett ismeretanyag munkavégzésben foglalkoztatottak részére az információtechnológiai és számítástechnikai eszközzel végzett irodai munkahelyi tevékenységre, munkakörre, álláshelyre, távmunkavégzésre.
Új munkavédelmi tájékoztató
A kiadvány számba veszi a munkáltató és a munkavállaló legfontosabb kötelességeit, a munkaeszközök használatának tudnivalóit, a képernyős munkavégzésre, a távmunkavégzésre vonatkozó szabályokat és lehetséges egészségkárosító kockázatokat, ezen kívül a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó tudnivalókat, valamint a baleset esetén követendő eljárásokat.
 
A kiadvány további előnye, hogy a tananyag végén az olvasók tudáspróbán is próbára tehetik az ismeretek elsajátítását.
 
A kiadvány letölthető a liganet.hu oldalról.
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Megindul a kitermelés az ígéretes békési gázmezőn

2023. február 15. 13:07
A hazai gázkitermelést évi 1,5 milliárd köbméterről 2 milliárd köbméterre tervezik növelni.
 
Hétfőn üzembe áll az első kút a Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen, Nyékpuszta mezőn a napokban megkezdődik a második kút fúrása is - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn az MTI-t.
 
A termelési tesztek alapján jelentős mennyiségű szénhidrogén-vagyon van a felfedezett mezőben
A kormány a hazai szükségleteket minél nagyobb arányban belföldi forrásból kiszolgálva erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát - hangsúlyozta közleményében a tárca.

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

2024. április 17. 14:27
Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.