Újra Flesch Tamás lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke

2022. november 18. 20:43
A Radisson Blu Hotelben tartott tisztújító közgyűlés utolsó napirendi pontjaként az MSZÉSZ tagsága új elnököt, két alelnököt és felügyelőbizottságot választott.
 
Az elmúlt hetekben lezajlott szállodaszövetségi régióüléseken mind a hét régió és a választmány is egyöntetűen Flesch Tamást jelölte az MSZÉSZ következő elnökének, amit a szerdai közgyűlésen jelen lévő tagszállodák megerősítettek szavazatukkal, így a leköszönő Baldauf Csaba után, a január 1-jétől kezdődő 2023-2024-es ciklusban ismét ő töltheti be szállodaszövetség elnöki posztját. Flesch Tamás, aki a Continental Group ügyvezetője, 2019. január és 2021. júliusa között már állt a szövetség élén, amelynek munkáját azóta tiszteletbeli elnökként segítette.
Újra Flesch Tamás lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke
A megváltozott alapszabály szerint két alelnököt választott a szövetség, ezen a poszton megerősítették Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját és új alelnöknek választották Juszkó Anitát, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont igazgatóját.
 
A 3 tagú ügyvezető elnökség mellett újból bizalmat kapott a korábbi felügyelőbizottság, amelynek tagjai így 2023-2024-ben is Maráczi Gábor, az Accent Hotels fejlesztési igazgatója, Turbucz Ádám, a Mellow Mood Hotels általános igazgatója és Mészáros Attila, a Danubius Hotels számviteli igazgatója lesznek.
 
A régi-új elnök lapunkban elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy szállodás szakma mind a nyolc régióból egyöntetűen őt jelölte és másodszor is megbízta ezzel a magas társadalmi funkcióval, „mindent meg fogok tenni, hogy rászolgáljak erre az újbóli bizalomra" – fogalmazott Flesch Tamás.
 
„Pozitívum, hogy a szövetségben van egy kontinuitás, ez a csapat régóta dolgozik együtt az MSZÉSZ élén, és próbálja meg a szakma érdekeit ebben a talán még a Covidnál is nehezebb időszakban sikerre vinni. Változatlanul nagyon fontosnak tartom, hogy a szövetség folyamatosan kapcsolatban maradjon a különböző kormányzati szervekkel és egy közös gondolkodás keretében a lehető legjobb eredményeket tudjuk elérni a szakma számára, megvédve a munkahelyek nagy százalékát.Hiszem, hogy a magyar turizmus előtt változatlanul nagy lehetőségek állnak mind Budapest, mind a vidék tekintetében, reményeink szerint egyre színvonalasabb szolgáltatási palettával fognak találkozni a vendégek hazai szállodákban a jelenlegi nehézségek ellenére is" – mondta.
 
Hozzátette: „Az egyik kiemelt feladatunknak és felelősségünknek tartom, hogy ennek a több mint fél évszázados szakmai szervezetnek, mint a szakma egyik legerősebb érdekképviseletének az örökségét, amit nagy hírű elődeink azzal hagytak ránk, hogy vigyázzunk rá és tovább építsük, presztízsét megőrizve tovább tudjuk majd adni a következő generációnak" – zárta szavait Flesch Tamás.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Sztrájkok zavarhatnak be karácsony előtt a Heathrow-n és a Eurostarnál

2022. december 05. 11:34
A Heathrow repülőtéren, a járataival Londont Párizzsal és Brüsszellel összekötő Eurostar vasúttársaságnál és a brit belföldi vonatokon is várhatók sztrájkok karácsony előtt.
December 16-tól kezdődően 72 órán keresztül készül sztrájkolni a földi kiszolgáló személyzet egy része a Heathrow repülőtéren az érintett szakszervezet tájékoztatása szerint.

Megújult Tatán a Kőfaragó-ház

2022. december 01. 10:14
A házban kiállításon mutatják be a tatai fazekasság hagyományait, valamint kézműves sörfőzdét és gyümölcsaszalót alakítottak ki. Helyet kapott még az épületben egy kávépörkölő- és egy fazekasműhely, valamint egy kisebb vendéglátóegység.
A város polgármestere, Michl József tájékoztatása szerint a ház felújítása egy nagyobb fejlesztés része, amelyre 518 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást kapott az önkormányzat, ötven millió forintos önrész mellett.