Ültessen mindenki egy diófacsemetét

2016. március 10. 09:01
Az Eötvös József Református Oktatási Központ (EJROK) ősparkjában az elöregedett fák helyébe most diófacsemetéket ültetnének egy örökbefogadási akció keretében – erről tájékoztatta a minap lapunkat Együd László, az EJROK főigazgatója.

Mint megtudtuk, a park fáit több mint száz évvel ezelőtt telepítették oda, ám az idő vasfoga nem kímélte a növényeket sem, a fenyők többségét betegség támadta meg, kiszáradtak, a többi fajta pedig elöregedett, csupán néhány gesztenyefa maradt jó állapotban.

– Azt szeretnénk, hogy továbbra is megmaradjon az iskola gyönyörű parkja, ezért azt szeretnénk, hogy minél többen – akár magánszemélyek is, akik kötődnek az intézményhez vagy Heveshez – csatlakozzanak a meghirdetett akciónkhoz, és fogadjanak örökbe néhány diófacsemetét, amiket elültethetünk elődjeik helyére. Azért választottuk ezt a fajtát, mivel egységesítenénk a faunát, és úgy gondoltuk, hogy a dió jól megfér a gesztenyefák mellett. Ezért kérem, hogy akinek fontos az iskolánk, az tegyen hát a jövőjéért ilyen formán is – mondta Együd László.
A tervek szerint az elültetett fák tövénél elhelyeznek majd egy-egy táblát is, amelyeken szerepel az örökbefogadó neve. 

Forrás: ttrmleader.hu

Kapcsolódó cikkek

Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

2020. december 02. 08:24
2020. november 30-án közös nyilatkozatot adott ki az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, amely nyilatkozatban az aláírók sürgős intézkedéseket kérnek a kormánytól a közigazgatásban dolgozó munkavállalók érdekében.   

Merre tartanak Európában a szállodai beruházások?

2022. június 01. 09:53
A Kempinskiben rendezi idei konferenciáját a HOTCO: a tekintélyes nemzetközi szállodabefektetési fórum évek óta az európai hotelfejlesztési stratégiai pontokra összpontosít, elsősorban Közép- és Kelet-Európa, valamint a Kaukázus térségében.