USA: a hideg és a hóveszély késlelteti a betakarítást

2023. november 03. 11:21
Súlyos helyzetbe kerülhetnek a kukoricatermelő farmerek.
 
Az USA közép-nyugati kukorica övezetében az időjárás október végén általában hidegebbre fordul, sőt az utóbbi években szeszélyessé is kezd válni, ami nagyon érzékenyen érinti a helyi termelőket.
 
USA: a hideg és a hóveszély késlelteti a betakarítást
Az említett területeken heves esőzések és erős lehűlések várhatók 
 
Az agriculture.com hírportál arról tájékoztat, miszerint ebben az évben a legutóbbi három évtized egyik legmelegebb és nagyobb esők nélküli októbere kedvezett a kukorica betakarításának, ezt követően viszont egy előrejelzett hirtelen hóesés – különösen a csendes-óceáni Nora hurrikánnal és erős szelekkel párosulva – súlyos helyzetbe hozhatja a kukoricatermelő farmereket.
 
A meteorológiai előrejelzés szerint a közeli jövőben a térségnek még a déli felén is heves esőzések és erős lehűlések várhatók. Ugyanakkor, az október 15-i állapot szerint, a kukorica termésnek még átlagosan 30-40 százaléka nincs betakarítva, ami komoly kockázatot jelent a nagyobb termelők számára.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A VADVILÁG ÉS A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG MEGŐRZÉSE KÖZÖS FELADATUNK

2023. március 03. 11:46
Március 3-án ünnepeljük a ’Vadvilág Világnapját’, idén éppen a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó CITES aláírásának 50. évfordulóján. 2023-ban a világnap mottója „Együttműködésben a vadvilág megőrzéséért”, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a saját szintjén mindenki hozzá tud járulni a vadvilág védelméhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez.
 
A veszélyeztetett, vadon élő állatok, növények és a belőlük készült különféle termékek nemzetközi kereskedelmének éves világpiaci forgalma napjainkra eléri a 160 milliárd amerikai dollárt, és évente több százmillió egyedet érint. A gyakran hamis ígéretekkel gerjesztett vásárlói igények hatására a „kínálatban” újabb, egyre különlegesebb, ritkább fajok jelennek meg. Az igények kielégítésére az állatokat és növényeket a természetes élőhelyükről gyűjtik be, egyre több fajt sodorva ezzel a kihalás szélére.

A kormány minden eszközzel megvédi a gazdák érdekeit

2023. szeptember 13. 14:52
Ha Brüsszel nem lép, akkor hazánk szeptember 15. után nemzeti hatáskörben fogja meghosszabbítani az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalmat - közölte Nagy István agrárminiszter Szófiában, ahol Kiril Vatev, bolgár mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel egyeztetett, kedden.