USA: a hideg és a hóveszély késlelteti a betakarítást

2023. november 03. 11:21
Súlyos helyzetbe kerülhetnek a kukoricatermelő farmerek.
 
Az USA közép-nyugati kukorica övezetében az időjárás október végén általában hidegebbre fordul, sőt az utóbbi években szeszélyessé is kezd válni, ami nagyon érzékenyen érinti a helyi termelőket.
 
USA: a hideg és a hóveszély késlelteti a betakarítást
Az említett területeken heves esőzések és erős lehűlések várhatók 
 
Az agriculture.com hírportál arról tájékoztat, miszerint ebben az évben a legutóbbi három évtized egyik legmelegebb és nagyobb esők nélküli októbere kedvezett a kukorica betakarításának, ezt követően viszont egy előrejelzett hirtelen hóesés – különösen a csendes-óceáni Nora hurrikánnal és erős szelekkel párosulva – súlyos helyzetbe hozhatja a kukoricatermelő farmereket.
 
A meteorológiai előrejelzés szerint a közeli jövőben a térségnek még a déli felén is heves esőzések és erős lehűlések várhatók. Ugyanakkor, az október 15-i állapot szerint, a kukorica termésnek még átlagosan 30-40 százaléka nincs betakarítva, ami komoly kockázatot jelent a nagyobb termelők számára.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

IX. Zsendülés Konferencia

2024. február 01. 16:47
A bemutató helyszíne: Szeged, Hunguest Hotel Forrás
 Esemény kezdete: 2024. február 29. 08:00
 Esemény zárása: 2024. február 29. 23:55
Szegeden, 2024. február 29-én (csütörtök) megrendezésre kerül a Zsendülés IX. Kertészeti Konferencia a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében. Helyszín: Szeged, Hunguest Hotel Forrás, 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert utca 16.

Összecsaptak a tüntető gazdák a rendőrökkel az EP épülete előtt

2024. február 01. 16:18
Miközben az Európai Unió vezetői az Ukrajnának nyújtandó támogatásról egyeztettek és állapodtak meg, Brüsszel utcáin járműveikkel felvonuló uniós gazdák tüntettek. A hirado.hu helyi források alapján 1000 munkagép jelenlétéről számolt be a Luxembourg és a Schuman téren. A belga fővárosba külföldi demonstrálók is érkeztek, főként olaszok – írta az Infostart.