Úton-útfélen minőségi élelmiszer

2023. szeptember 14. 16:49
A Coop Rally lehetőséget nyújt a magyar élelmiszeriparnak arra, hogy bemutassa a saját egyéni működését, teljesítményét, és lehetőséget biztosítson a gyártóknak arra, hogy egymással eszmét cseréljenek lazább körülmények között– jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Coop Rally indítóján,a Törley Pezsgőpincészetben.
Úton-útfélen minőségi élelmiszer
Az államtitkár kifejtette, hogy az 1800-as évek végén elkezdtek megalakulni azok a sikeres magyar élelmiszeripari vállalkozások, amik közé a Törley is tartozik.  Ez azt mutatja, hogy régóta sikeres a magyar élelmiszeripar. Dr. Nobilis Márton kiemelte, a Coop mindig figyelt arra, hogy magyar termékeket értékesítsen. Emellett a magyar cégcsoport kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a legkisebb magyar településen is legyen üzlete. Közös célunk az, hogy minden magyar család asztalára jó minőségű és biztonságos magyar élelmiszer jusson - tette hozzá.
Az államtitkár kijelentette, van lehetőség arra, hogy még sikeresebb legyen a magyar élelmiszeripar, ezért is született az a döntés, hogy ebben az uniós finanszírozási ciklusban 750 milliárd forint fog az élelmiszeripar rendelkezésére állni. Ebből a forrásból tudjuk majd támogatni a nemzeti bajnokainkat is, hiszen ha vannak nagy magyar sikeres cégek, akkor azok magukkal tudják húzni a kisebb vállalkozásokat is, és így egyre több magyar termék jelenhet meg a polcokon.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A SITEVI borászati és szőlészeti nemzetközi szakkiállítás idén is várja a magyar látogatókat!

2023. szeptember 15. 13:12
A SITEVI a szőlő-, bor-, gyümölcs- és olajbogyó-termesztési ágazat vezető nemzetközi szakkiállítása 2023. november 28-30., nyitja meg kapuit a Montpellier-i kiállítási központban, Franciaországban. Kétségkívül a világ vezető találkozási pontja lesz idén ez az esemény az ágazatban dolgozó szakemberek számára.

A kürtőskalács hungarikum, de mit gondolsz, tényleg magyar?

2024. február 14. 17:26
A kürtőskalács eredetéről sokat vitatkoznak, de az biztos, hogy mi magyarok nagyon is szeretjük. Szerinted mi is találtuk ki?