Úton-útfélen minőségi élelmiszer

2023. szeptember 14. 16:49
A Coop Rally lehetőséget nyújt a magyar élelmiszeriparnak arra, hogy bemutassa a saját egyéni működését, teljesítményét, és lehetőséget biztosítson a gyártóknak arra, hogy egymással eszmét cseréljenek lazább körülmények között– jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Coop Rally indítóján,a Törley Pezsgőpincészetben.
Úton-útfélen minőségi élelmiszer
Az államtitkár kifejtette, hogy az 1800-as évek végén elkezdtek megalakulni azok a sikeres magyar élelmiszeripari vállalkozások, amik közé a Törley is tartozik.  Ez azt mutatja, hogy régóta sikeres a magyar élelmiszeripar. Dr. Nobilis Márton kiemelte, a Coop mindig figyelt arra, hogy magyar termékeket értékesítsen. Emellett a magyar cégcsoport kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a legkisebb magyar településen is legyen üzlete. Közös célunk az, hogy minden magyar család asztalára jó minőségű és biztonságos magyar élelmiszer jusson - tette hozzá.
Az államtitkár kijelentette, van lehetőség arra, hogy még sikeresebb legyen a magyar élelmiszeripar, ezért is született az a döntés, hogy ebben az uniós finanszírozási ciklusban 750 milliárd forint fog az élelmiszeripar rendelkezésére állni. Ebből a forrásból tudjuk majd támogatni a nemzeti bajnokainkat is, hiszen ha vannak nagy magyar sikeres cégek, akkor azok magukkal tudják húzni a kisebb vállalkozásokat is, és így egyre több magyar termék jelenhet meg a polcokon.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Aranyat érő burgonya

2023. július 17. 12:38
Az elmúlt időszakban a magas burgonyaárak láttán sok kérdés fogalmazódott meg a termelők – és a fogyasztók - részéről. Évek óta Berzence a szakma egyik legfontosabb találkozási pontja, ahol a Solanum Kft. szervezésében az ágazatot foglalkoztató témákat veszik górcső alá. Így idén szó esett – a szokásos fajtabemutató mellett –, a piaci helyzetről, mint a növényvédelmi technológiai megoldásokról.

Elemző: az ársapkák kivezetése 3-5 százalékot dob az élelmiszer-infláción

2023. február 03. 13:15
Több oka is van annak, hogy 2022 decemberében a magyar élelmiszer-infláció volt a legmagasabb egész Európában – mondta az InfoRádiónak az MKB Bank és a Takarékbank szenior elemzője. Héjja Csaba hozzátette, hogy az első negyedévben még számolni kell kisebb áremelkedéssel.
 
Az elemző úgy látja, a magyar élelmiszeripar egy-két negyedévnyi áremelést előrehozott. A 2023 első három hónapjának áremeléseit már tavaly év végén végrehajtották, ezért csúcsosodott ki 44,8 százalékban a magyar élelmiszer-infláció az év végén.