Úton-útfélen minőségi élelmiszer

2023. szeptember 14. 16:49
A Coop Rally lehetőséget nyújt a magyar élelmiszeriparnak arra, hogy bemutassa a saját egyéni működését, teljesítményét, és lehetőséget biztosítson a gyártóknak arra, hogy egymással eszmét cseréljenek lazább körülmények között– jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Coop Rally indítóján,a Törley Pezsgőpincészetben.
Úton-útfélen minőségi élelmiszer
Az államtitkár kifejtette, hogy az 1800-as évek végén elkezdtek megalakulni azok a sikeres magyar élelmiszeripari vállalkozások, amik közé a Törley is tartozik.  Ez azt mutatja, hogy régóta sikeres a magyar élelmiszeripar. Dr. Nobilis Márton kiemelte, a Coop mindig figyelt arra, hogy magyar termékeket értékesítsen. Emellett a magyar cégcsoport kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a legkisebb magyar településen is legyen üzlete. Közös célunk az, hogy minden magyar család asztalára jó minőségű és biztonságos magyar élelmiszer jusson - tette hozzá.
Az államtitkár kijelentette, van lehetőség arra, hogy még sikeresebb legyen a magyar élelmiszeripar, ezért is született az a döntés, hogy ebben az uniós finanszírozási ciklusban 750 milliárd forint fog az élelmiszeripar rendelkezésére állni. Ebből a forrásból tudjuk majd támogatni a nemzeti bajnokainkat is, hiszen ha vannak nagy magyar sikeres cégek, akkor azok magukkal tudják húzni a kisebb vállalkozásokat is, és így egyre több magyar termék jelenhet meg a polcokon.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Szamócapalánta-előállítóknak és -forgalmazóknak nyújt tájékoztatást a Nébih

2023. május 03. 18:25
Az elmúlt évek ellenőrzéseinek köszönhetően az illegális szamócaszaporítások száma csökkent, azonban még jelenleg is vannak visszaélések e téren. A problémák sok esetben a szabályok ismeretének hiányából fakadnak, ezért a Nébih szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.
A gyümölcs-szaporítóanyag előállításához és forgalomba hozatalhoz a növénytermesztési hatóság által kiadott engedély szükséges. A szamóca (Fragaria L.) is e körbe tartozik.

ASP-vakcina: ígéretes francia eredmények

2023. április 14. 13:00
Az ANSES francia kormányügynökség ígéretes laboratóriumi eredményekről számolt be az afrikai sertéspestis (ASP) elleni vakcina kifejlesztésében.