Varga Mihály mai bejelentése a nyugdíjakról: „Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből”

2024. január 29. 15:47
"Két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj. Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből" – írta hétfői Facebook-posztjában Varga Mihály.
Varga Mihály mai bejelentése a nyugdíjakról: „Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből”
A pénzügyminiszter hozzátette: a költségvetés biztosítja a 13. havi nyugdíjak kifizetéséhez szükséges 520,5 milliárd forintot, így a februári ellátással együtt összesen 1041 milliárd forintot fordítunk a nyugdíjakra.
 
Hozzáfűzte, a nyugdíjasok februárban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez.
 
"Tavaly 18,5 százalékkal emeltük a nyugdíjakat, idén további 6 százalékkal" – szögezte le Varga Mihály.
 
forrás: MTI/Blikk
 

Kapcsolódó cikkek

Akár házilag is készíthetünk szúnyogriasztó krémet illóolajok felhasználásával

2023. június 23. 14:37
Hogyan tartsuk távol magunktól a szúnyogokat? Beltérben és bőrön használva az illóolajok többnyire sokkal emberbarátabbak, mint a szintetikus készítmények.
A rovarok nem kedvelik az erős illatokat, ezért az olyan intenzív szerek, mint az illóolajok, vagy az ecet, sikeresen bevethetők ellenük. De van itt még egy különleges anyag, ami nem is kellemetlen, nem is harsány, a szúnyogokat mégis elijeszti.

A brutális infláció szétveri a nyugdíjemelés békeidőkre kitalált rendszerét

2022. december 09. 11:35
A nyugdíjemelés összetett és halmozódó gondjainak kezelésére a jelenlegi rendkívüli helyzetben alkalmatlan az inflációs nyugdíjemelés mai rendszere. Ezért feltétlenül szükséges a békeidőkre kitalált paradigma leváltása, legalább a rendkívüli veszélyhelyzet időtartamára. Helyette a havi csúszó emelés rendszerére célszerű késedelem nélkül áttérni.
 
A KSH december 8-án közzétett inflációs gyorstájékoztatója szerint 2022. novemberben 2021. novemberéhez képest a fogyasztói árak átlagosan 22,5%-kal növekedtek - ez is pusztító világbajnoki teljesítmény -, de az élelmiszer- és háztartásienergia-árak ezen belül szinte fölrobbantak, a növekedésük 43,8%-os és 65,9%-os volt. A nyugdíjas fogyasztóiár-index egyebek között emiatt lett magasabb az általános inflációs mértéknél, és elérte a 25,2%-ot.