Vége, becsődölt a legendás vidéki gyár: idén 750 dolgozó kerül az utcára

2023. január 06. 18:16
Minden dolgozónak felmondtak a Tungsram hajdúböszörményi üzemében. Az erről szóló tájékoztató levelet megkapták – tudta meg a Magyar Hang Elek Zoltántól, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) helyi elnökétől.
 
A Magyar Hang felidézte, hogy miután az állami Eximbank novemberben elutasította a cég második csődegyezségi ajánlatát is, elkezdődött a Tungsram felszámolása. Ennek következtében országszerte 750 dolgozót érintő csoportos létszámleépítést jelentettek be a cégnék, amelyet korábban stratégiai partnerének fogadott a kormány. A Tungsram Újpesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen folytatott termelést.
Vége, becsődölt a legendás vidéki gyár: idén 750 dolgozó kerül az utcára
Elek Zoltán, a a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) helyi elnöke a Magyar Hangnak elmondta, hogy a gyárban ezen a héten még dolgoznak, aztán három hetes leállás jön, majd az év elejétől január 13-ig lesz még munka a nagyjából 90 dolgozónak.
 
A végkielégítést megkapják, annak kifizetése folyamatos, és sokakat hathavi végkielégítés is megillet.
 
A felszámolás hírét nagy csalódásként élték meg a dolgozók, mivel reménykedtek, hogy sikerül egyezségre jutni a hitelezőkkel, és ennek érdekében a cég is mindent megtett. Elek Zoltán szerint a munkavállalók ugyanakkor máig reménykednek, hogy az üzem nem zár be végleg, és más munkáltatónál, más szerződéssel, de maradhatnak a gyárban. Mindenestre az elnök úgy tudja, vannak érdeklődők:
 
A huzalgyártásban máig folyamatos a gyártás, és érkeznek megrendelések. Ha valaki ebben a tevékenységben üzletileg fantáziát látna, hosszútávon is alapozhatna a dolgozókra – közölte az elnök. Ezért is várják, hogy kijelöljenek egy felszámolóbiztost, konkrétrumot azonban nem tudnak.
 
forrás: hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Keddtől lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

2024. április 02. 17:35
Idén tizenkettedik alkalommal valósul meg a TeSzedd!, az ország legnagyobb szemétszedési programja. Az önkéntesek keddtől jelentkezhetnek az április 22-én kezdődő eseményre, melynek során megtisztítják a szűkebb-tágabb környezetüket a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett hulladéktól – tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium kedden az MTI-t.

Októbertől ingyenesen lehet majd leadni az elhasználódott gumiabroncsokat

2023. június 20. 17:18
Az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint ingyenes lehet a gumiabroncs-hulladék leadása.
 
Az elhasználódott gumiabroncsokat októbertől ingyenesen lehet majd leadni, emellett a használt sütőolaj és a textilhulladék elkülönített gyűjtését is biztosítja a MOHU MOL Zrt. - mondta el az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfői közleménye szerint Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy a kormány társadalmi egyeztetésre bocsájtotta az egyes termékáramokra vonatkozó kormányrendelet tervezetét.