Véghatáridejéhez közeledik „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” pályázat beadása

2023. szeptember 25. 15:41
Október 1-jéig van lehetőség – többek közt a vízmegtartási, valamint az öntözési lehetőséget biztosító – támogatási kérelmek benyújtására „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” pályázat keretében. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a pályázók figyelmét, hogy amennyiben a projekthez kapcsolódóan a szükséges vízjogi engedély még nem áll rendelkezésükre, soron kívül vegyék fel a kapcsolatot a területileg illetékes, vízügyi és vízvédelmi hatósági hatáskörrel rendelkező katasztrófavédelmi igazgatósággal az engedélyezési eljárás eredményes lezárása, a pályázati feltételeknek megfelelő kérelmek benyújtása érdekében.
Véghatáridejéhez közeledik „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” pályázat beadása
 
A pályázati felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:
  • Öntözőberendezések vízellátását biztosító vízvisszatartás létesítményeinek támogatása fenntartható vízkészlet-gazdálkodás biztosításával, ezen belül víztározók létesítésének támogatása közepes nagyságú tározók kialakítása révén, amelyek mérete már megengedi, hogy öntözővíz-kivétel is lehetséges legyen.
  • Természetes szűrőmezők kialakítása a keletkezett felesleges és a gazdálkodás szempontjából káros vizek összegyűjtést követő tápanyag-terhelésének csökkentése, majd befogadó vízfolyásba történő továbbítása céljából.
  • Mezőgazdasági területekhez kapcsolódó meliorált utak kialakítása.
  • Meglévő öntözőberendezések vízfelhasználás-hatékonyságának javítása, valamint öntözési infrastruktúra és kapcsolódó műtárgyainak fejlesztése, rekonstrukciója.
  • Új öntözőberendezések beszerzése, illetve új öntözővíz-szolgáltató művek létrehozása.
  • Továbbá a csatornák fenntartásához szükséges gépek beszerzésére is lehetőség van.
A vízjogi engedély kiadásához a jogszabályi előírásoknak megfelelő, teljes körű kérelem
és tervdokumentáció szükséges, ezért a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságok a pályázók számára lehetőséget biztosítanak a hatósági eljárással kapcsolatos egyeztetésre.
 
agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról

2023. május 12. 13:23
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a válságtámogatásról. Május 15-től lehet beadni a kérelmeket.
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a dohányágazati válságtámogatásról.
Az a dohánytermelő, aki a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programról és az azzal összefüggésben igényelhető csekély összegű támogatások feltételeinek megállapításáról szóló 53/2015. (IX. 14.) FM rendelet alapján megállapított Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkezik, válságtámogatást igényelhet.

Farmer Expo 2023

2023. augusztus 02. 16:27
Nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás Debrecenben.
 
XXXII. FARMER-EXPO, DEBRECEN
Időpontja: 2023. augusztus 17 - 20.