Világranglistára került a Szent István-terem

2023. március 20. 10:46
A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ 50 legnagyszerűbb helyszínének listáját. Budapest egyesítésének 150 évfordulója apropóján több magyar látványosságot is kiemelnek, köztük a Nemzeti Hauszmann Program több elemét is nevesítik.
 
A TIME emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével 150 éve jött létre a modern Budapest, és – a magyar főváros egyéb helyszíneinek ajánlása mellett –  külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épületek ismét eredeti szépségükben ragyognak. Név szerint említik az újjáépített Szent István-termet, a Főőrség épületét és a Karakas pasa tornyát.
Világranglistára került a Szent István-terem
„Óriási öröm számunkra, hogy olyan helyszínek mellett emlegetik a Budavári Palotanegyedet, mint Barcelona, Jeruzsálem, Dijon vagy Bécs" – mondta Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint.
 
„Az elmúlt években azért dolgoztunk, hogy ez a városrész újra egy élénk és vonzó helyszín legyen, az erőfeszítéseinket az ide látogatók nap mint nap visszaigazolják. A mostani összesítés azt is jól mutatja, hogy a Nemzeti Hauszmann Program nem csupán egy fejlesztési program, hanem a Budavári Palotanegyed méltó helyreállítása turisztikai szempontból is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a másfél éve megnyitott Szent István-terem valóban egy világraszóló látványosság, ahogyan az 1900-as párizsi világkiállításon már egyszer bizonyította" – emlékeztetett a szakember, hozzátéve, hogy a Budavári Palota újjászületett csodáját mostanáig már 130 ezernél is többen keresték fel.
 
Sikota Krisztina szerint a magyar turisztikai szakma elismerése is egy ilyen rangsorra felkerülni.
 
A listára a TIME nemzetközi tudósítói, szerkesztői és újságírói jelölhetnek helyszíneket, ezután a szerkesztőség minden javaslatot értékel, majd rangsorol a minőség, eredetiség, innováció és fenntarthatóság szempontjai szerint.
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Bezár a miskolctapolcai Barlangfürdő, de száraz lábbal bejárható

2023. január 27. 19:41
A Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. sem telefonos, sem írásos megkeresésünkre nem adott konkrét választ arra a kérdésünkre, hogy január 9-től vajon csak a szokásos éves karbantartás kezdődik, vagy meghatározatlan időre bezárják a fürdőt. Információt végül a polgármesteri hivatal szóvivője, Szántó Rita szolgáltatott, aki e-mailben a következőket írta a Turizmus.com-nak: „Vendégeink teljes biztonsága érdekében évről évre ellenőrizzük és javítjuk a barlangi rész sziklafalazatát, mely idő alatt a fürdő zárva tart. A karbantartás 2023. január 9-től 25-ig tart, az Aquaterápia gyógyászati szolgáltatásai január 9.és 22. között szünetelnek".
 

„Békebeli” hangulatú hegyi porta

2023. április 12. 11:24
„Az, hogy gazdálkodó lettem, és hogy mindig vonzódtam a mezőgazdaság felé, egész biztosan genetikailag kódolva van bennem. Ezért alakítottam ki Türjén az Öreghegyi porta nevű birtokot, ami nemcsak kikapcsolódást jelent nekem, hanem szakmai tudnivalókat nyújt a hozzám betérőknek” - mesélte tudósítónknak Keresztes János nyugalmazott agrármérnök.
 
A Zala megyei Türje festői zártkerti részében van a hagyományos gyümölcster­mesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A kilátás pazar, a távolban hegyek szegélyezik a panorámát, csend van és nyugalom, természetközeli környezetben és jó levegőben van része a gazdáknak és látogatóiknak.