Visszaélnek a Nébih nevével – eladásra kínálnak forgalomból kivont élelmiszereket

2023. július 12. 13:57
Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók emailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak. A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki erről! Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.
Visszaélnek a Nébih nevével – eladásra kínálnak forgalomból kivont élelmiszereket
A Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy ismeretlen személy, magát a Nébih munkatársának kiadva, a hivatal által lefoglalt élelmiszereket kínált emailben eladásra.  A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket.
 
A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket. Egyúttal ezúton figyelmezteti a lakosságot és a vállalkozásokat, egyéb szervezeteket, hogy a Nébih mint hatóság nem foglalkozik kereskedelmi tevékenységgel. A hivatal főbb adatai, így bankszámlaszámai is elérhetőek a hatóság weboldalán, gyanú esetén mindenképp még az esetleges utalás előtt ellenőrizzék azokat.
 
Fontos hangsúlyozni, hogy minden esetben óvatosan járjanak el, ha személyes adataik kiadását vagy előre utalásos fizetést kérnek Önöktől. Gyanúsnak ítélt megkeresés esetén hívják a Nébih ügyfélszolgálatát (06-80/263-244) vagy a rendőrséget. 
 
agrotrend.hu / NÉBIH

Kapcsolódó cikkek

Ausztria: a 30. héten enyhén csökkent, de továbbra is magas a sárgarépa ára

2023. július 27. 14:13
Az előző hetekben kialakult magas árszinthez képest enyhe csökkenést mutat a sárgarépa ára a héten. 

Támogatás a szerencsi csokoládégyár beruházásához

2023. május 04. 14:09
Csaknem 300 millió forint támogatást nyújtott a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Versenyképességi programban a szerencsi csokoládégyár 600 millió forintos kapacitásbővítő beruházásához - mondta Joó István, a HIPA vezérigazgatója a Szerencsi Bonbon Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató hozzátette, büszkék arra, hogy a szerencsi csokoládégyár a koronavírus-járvány közepette is a beruházás mellett döntött.