Kapcsolódó tartalmak: alma

Hír: Ennyiért le se szedik? - Nagyon keveset fizetnek az almáért

2016. augusztus 24. 07:56
 
Lélektani határon, kilónként 17-18 forint körül mozog az ipari alma idei felvásárlási ára. A gazdálkodók azt mérlegelik, hogy ennyiért megéri-e leszedni a termést. Az étkezési almáért ugyanakkor a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak egyelőre a felvásárlók.

Hír: Alacsony felvásárlási árral indult az ipari alma feldolgozása Szabolcsban

2016. szeptember 01. 10:41
 
Az ipari alma feldolgozása alacsony felvásárlási árral indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei léüzemekben, az étkezési almáért azonban a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak egyelőre a felvásárlók - közölte az alma terméktanács elnöke az MTI érdeklődésére.

Hír: Az alma terméktanács aggasztónak tartja az alacsony felvásárlási árakat

2016. szeptember 12. 08:51
 
Az alacsony alma felvásárlási árak miatt aggódik az alma terméktanács, a szervezet elnöksége közleményben arra hívta fel a figyelmet, ha az árak a következő években nem emelkednek érdemben, visszaeshet a termelés.

Hír: A vadalmát választották a 2017-es Év fájává

2017. január 05. 07:47
 
Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma lett a 2017-es Év fája az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) online szavazásán – közölte a szervezet az MTI-vel.

Hír: Ha így megy tovább, eltűnik a szuper magyar alma

2017. július 28. 08:37
 
Évről évre egyre kisebb a minőségi alma termésmennyisége, és romlik a termésbiztonsága is Magyarországon. Ennek egyik következménye, hogy a magyar almatermés közel kétharmada ipari alma, és borzasztóan kevés gyümölcs jut a friss piacra. Az ültetvények korszerűsítése jelentősen előrelendítené a magyar almapiacot.

Hír: Megalázóan alacsony a léalma felvásárlási ára

2018. augusztus 13. 07:56
 
13 forintot kínálnak kilójáért, a betakarítás így minden tekintetben gazdaságtalan.

Hír: A jó termés húzza le az alma árát

2018. augusztus 14. 08:57
 
FruitVeB: Magyarországon a sokéves átlagnál mintegy huszonöt százalékkal nagyobb, hétszázharmincezer tonna körüli termés várható, de a felvásárlási ár nagyon alacsony

Hír: A gazdák képviselőivel egyeztetett Nagy István

2018. augusztus 22. 08:23
 
Az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről egyeztetett Nagy István agrárminiszter a gazdák képviselőivel az Agrárminisztériumban.

Hír: Durvul a válság: beszakadhat az étkezési alma ára is

2018. augusztus 24. 08:07
 
„Beszakadni látszik” az étkezési alma ára is gazdaköri információk szerint, így kiteljesedhet az ipari almánál tapasztalt felvásárlási-piaci válság. A gazdák saját almafeldolgozót akarnak.

Hír: Kerítésen az ingyen alma: hazai követője is van a norvég példának

2018. szeptember 25. 11:51
 
Már hatezernél is többen osztották meg néhány nap alatt egy magyar férfi Facebook-bejegyzését, amely arról szól, hogy Norvégiában valaki almacsomagokat akasztott ki a kerítésére – mert túl sok termett a gyümölcsből kertjében -, hogy azt ingyen bárki elvihesse.
«12»