Kapcsolódó tartalmak: élelmiszeripar
Hír: Segítő szándékú kamarai gondolatok
2018. május 25. 06:40
A NAK összeállította a az „Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kormányzati stratégiai tervezést segítő csomagját, amelyet Győrffy Balázs kamarai elnök ismertetett május 24-én.
Hír: A lekvártól az aszalttermékekig mindenről mindent megtudtak
2018. május 29. 07:36
2018. május 25 és 26 között tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” című elméleti és gyakorlati szakmai napok programsorozatát.
Hír: Nagyot zuhantak júliusban az élelmiszerárak globálisan
2018. augusztus 03. 07:24
Jelentősen kevesebbe kerültek júliusban az alapvető mezőgazdasági termékek, miután csökkent az összes termékcsoport – különösen a cukor és tejtermékek – ára – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
Hír: Kiemelt figyelmet kap az élelmiszeripar
2018. augusztus 03. 07:26
2014 óta az 90 milliárd forint támogatást kapott az ágazat.
Hír: Fokozódik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai jelentősége
2018. augusztus 15. 09:07
ercenként száznegyven fővel gyarapszik a Föld lakossága, 2050-re a világ népessége elérheti a kilencmilliárdot. Ebből adódóan egyértelmű, hogy bővül az élelmiszerek iránti igény, szakértők szerint világszinten akár 60 százalékkal. Az élelmiszer értéke, jelentősége határozottan megnő, közben a klímaváltozás miatt egyre szélsőségesebbé váló időjárás, az egyre szűkülő erőforrásbázisok korlátozzák az élelmiszer-termelést. Ma a hétmilliárd földlakó élelmiszer-szükségletét 1,6 milliárd hektárnyi szántó- és ültetvényterületről fedezik, és a terület csak korlátozottan növelhető. A bővülő kereslettel szűkülő lehetőségek állnak szemben, ráadásul világszerte differenciált fogyasztói igényekkel kell számolni, a tömegtermelés mellett a magas minőségű élelmiszerek iránti kereslet is nőhet.
Hír: Őstermelők és élelmiszeriparban dolgozók figyelem: számít az Ön véleménye!
2018. augusztus 21. 08:47
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Hétfa Kutatóintézettel (HKI) közös felmérésében az őstermelőket kérdezik a járulékfizetési gyakorlatról, az élelmiszer-gazdasági vállalkozások esetében pedig a foglalkoztatási nehézségeit és piacra jutási problémáit igyekeznek feltárni - ehhez kérik az érintettek segítségét.
Hír: Élelmiszeripari konferenciát rendeznek Debrecenben
2018. augusztus 23. 11:28
2018. szeptember 26-27. között „Innováció és nemzetköziesedés a hazai élelmiszeriparban” címmel kerül sor az egyetemek és kutatóintézetek tudásbázisára épülő speciális innovatív rendszer, a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter nemzetközi konferenciája.
Hír: Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik kulcságazata
2018. október 04. 08:56
Magyarország versenyképességének javításáért az olyan élelmiszeripari vállalatok is sokat tesznek, amelyek képesek folyamatosan megújítani termelésüket, gyors ütemben tudnak alkalmazkodni a piachoz, és megbízható termékkel látják el a fogyasztókat – emelte ki Varga Mihály a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. új csomagolóüzemének átadásakor.
Hír: Kihasználatlan potenciál rejlik a hazai zöldség- és gyümölcstermesztésben
2018. október 15. 09:29
Hiába rendelkezik rendkívül jó környezeti adottságokkal a magyar zöldség- és gyümölcstermesztés, a rendszerváltás óta szűkülő termőterületen, az uniós átlagtól messze lemaradó termelékenységgel működik. Az OTP Agrár szakértői ennek okait elemzik, és felvázolják a kilábaláshoz szükséges feltételeket.
Hír: Koordinátorhálózat az agrárkamaránál
2018. október 17. 07:41
Régiónként egy élelmiszeripari koordinátor kezdte meg a munkát, hogy az ágazati szereplőket jobban bevonja az agrárkamarai információáramlásba – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtótájékoztatóján.