Kapcsolódó tartalmak: munkaerő

Hír: Munkaerő kerestetik! Kukorica adapterek és más aktuális gépek ugyanitt!

2016. augusztus 15. 07:51
 
Munkást vagy munkát keres? Íme néhány hirdetés a több száz közül, amely lehet, hogy éppen Önnek szól.
 
 

Hír: Ezrek találhatnának munkát az erdészetben

2016. október 06. 07:56
 
Szükség van egy új erdőtörvényre, a magánerdő-tulajdonosok olyan jogi környezetet szeretnének, amelyben úgy lehet gazdálkodni, hogy abból a gazdálkodó és az alkalmazottak megélhetnek.

Hír: Ezért nem találnak megfelelő munkaerőt a magyar cégek

2017. január 12. 07:47
 
Vállalatok nyilatkoztak arról, hogy miért nem képesek megfelelő munkaerőt találni. A béremelés önmagában kevés eszköz arra, hogy javítsák a munkakedvet és a munkahatékonyságot. A legnagyobb probléma a dolgozók alacsony motiváltsága.

Hír: Alig van ember, aki leszedje a cseresznyét

2017. június 02. 07:46
 
Húsz százalékos lehet a terméskiesés a húsvét utáni fagyok miatt, ugyanakkor a munkaerő-hiány is befolyásolhatja a cseresznye árát, mivel a betakarítás egyre nehezebbé válik. A fogyasztói elvárások mellett a kereskedelmi és a termesztéstechnológiai szempontoknak is meg kell felelni, ezek viszont költségesek.

Hír: Kevesebb az idén a cseresznye

2017. június 02. 07:47
 
A Magyarországon megtermett étkezési gyümölcs jelentős részét exportálják

Hír: Öreg róka zöldfülűnek farkasa? - Amikor a fluktuáció oka a kitúrás

2017. augusztus 16. 10:32
 
Gyakran a kitúrás okozza a fluktuációt. A gyakori munkahelyváltás indokaként előkerül, hogy „kiutálták őt a beilleszkedése alatt a régiek”. A munkaerő elvándorlását nem lehet megállítani egy stratégia nélküli, gyorsan végrehajtott kiválasztási, beillesztési folyamattal - Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelő szakértő és Tóth Nikolett junior HR tanácsadó leírja az okokat és rámutat, milyen kérdésekre kell választ adnia egy lehetséges stratégiának.

Hír: Már nem eldobható a dolgozó

2017. november 10. 09:56
 
Egyre többet hallhatunk, és már olvashatunk is a hazai munkaerőpiac turbulens folyamatairól, válságosnak mondott szituációjáról. Van, aki a saját bőrén is érzi már a változásokat. Ám ahhoz, hogy vezetőként megfelelően viszonyuljunk a saját vállalatunkat érintő konkrét helyzetekhez, érdemes a „nagy képet” árnyaltan látni.

Hír: Mindig nem kell csúcsot dönteni az agráriumban

2018. január 15. 10:10
 
Tíz éve a folyamatos munkaerő-kiáramlás volt a jellemző, manapság növekszik az ágazatban a foglalkoztatottság

Hír: „Ahol ezt a kérdést feltették, ott drámai változást követelt meg a cégvezetés gondolkodásában”

2018. március 22. 10:25
 
A munkaerő-megtartás problémáira nincs gyors megoldás, nincs vízzel bevehető pirula, de a cégen belüli pletyka és a kommunikációs dugulások megértése fontos része az útnak, amin a célba jutás reményében végig kell menni. Ezt állítja Mezriczky László, az Ispiro Consulting vezetője, akit a fluktuációról és annak menedzselhetőségéről Szabó M. István, az allas.hu kommunikációs vezetője kérdezett.

Hír: Inkább éhen halnak, mint hogy csomagoló üzemben dolgozzanak

2018. május 14. 09:09
 
A munkaerőhiány miatt az új-zélandi kormány kénytelen módosítani törvényeit, hogy a nyaralni érkezők is dolgozhassanak, elkerülvén, hogy a fán rohadjanak a gyümölcsök.