Kapcsolódó tartalmak: munkáltató

Hír: Milliárdokat spórolhatnak a munkaadók

2019. november 18. 07:51
 
Jövő nyár közepén 15,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó mértéke. Az szja-vágással együtt keletkező adóék így már meghaladná a régiós átlagot.

Hír: Rengeteg munkavállalónak járna a juttatás, mégsem kapják meg

2019. december 05. 13:24
 
A munkaadók több, mint a fele nincsen tisztában a kötelezően (és ingyenesen) biztosítandó irodai szemüveg lehetőségével.

Hír: Nem éri meg lojálisnak lenni?

2019. augusztus 22. 10:41
 
Aki a jelenlegi feszes munkaerő-piaci helyzetet ügyesen használja ki, jól tárgyal, az többszöri munkahelyváltással akár jelentősen magasabb fizetést alkudhat ki magának, mintha kitartott volna lojálisan a cége mellett. A munkaerőhiány lehetővé teszi, hogy a munkavállalók könnyebben váltsanak, hiszen legtöbbükre van kereslet, sőt egyes munkakörökben, pozíciókban a cégek egymásra licitálva versengenek értük, csábítják el őket egymástól. A jelenlegi helyzetben valójában maguk a cégek gerjesztik a fluktuációt? Hogyan lehet mégis megbecsülni a lojális munkavállalót? HR szakembert és fluktuáció szakértőt kérdeztünk.

Hír: Tb kiskönyv: kötelező-e átadni az új munkáltatónak?

2019. december 06. 08:22
 
Követelheti-e az új munkahely a belépő munkavállalótól az előző munkáltató által kiadott tb kiskönyvet és más dokumentumokat? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: 5 tanács a munkáltatóknak 2020 januárjára

2020. január 09. 08:04
 
Az új év közeledtével érdemes áttekinteni, hogy a munkáltatók számára milyen kötelezettségek érvényesülnek, illetve lehetőségek nyílnak meg a következő év első napjától. Az ajánlásokat a legfontosabb munkáltatói kihívás: a munkaerő-hiány szempontjából tettük meg. Az alábbiakban csokorba szedtük a legfontosabb lépéseket:

Hír: Módosíthatja-e a munkáltató a már kiadott szabadság időpontját?

2020. január 14. 08:59
 
A munkáltató kötelezettsége, hogy előre közölje a munkavállalóval, hogy a részére járó szabadságot mikor adja ki. Nem kizárt azonban, hogy miután a munkáltató tájékoztatta a dolgozót a szabadság időpontjáról, kiderül, hogy a munkáltatónak mégis szüksége van ebben az időszakban a dolgozóra. Eltolhatja-e utólag más időre a munkáltató a szabadságot? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol az uzletem.hu-n.

Hír: Ügyintézés munkaidő alatt

2020. január 20. 09:05
 
Kell-e nyilvántartást vezetni, ha a munkáltató alkalmanként elengedi dolgozóit, hogy munkaidőben intézzék hivatali ügyeiket? Üzemi balesetnek minősül-e, ha ilyenkor baleset történik? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Ezt kell tudni a versenytilalmi megállapodásról

2020. február 13. 07:31
 
Változik a versenytilalmi megállapodás szabályozása, mely területtel a 2019. évben a Kúria is foglalkozott (lsd. 1/2019. (V.20.)KMK vélemény). Érdemes így áttekinteni a versenytilalmi megállapodás megkötésével kapcsolatos legfontosabb (gyakran értelmezési problémákat is okozó) követelményeket:

Hír: Fontos előre megegyezni a munkáltatóval

2020. március 04. 08:18
 
 A koronavírus bizonyos esetekben hosszan elhúzódó és költséges vitákat is kiválthat