Kapcsolódó tartalmak: agrárinformatika

Hír: Agrár-okostechnológiák az európai startup seregszemlén

2016. május 12. 07:56
 
Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A Telekom 13 országot átölelő innovációs versenyének (Telekom Innovation Contest) döntőjében tíz nemzetközi induló tech vállalkozás mérkőzik meg egymással és mutatkozik be a Telekom Innovation Expo keretében. A rendezvény emellett közel 100 hazai és külföldi előadóval a digitalizáció legfrissebb trendjeit vizsgálja a robotikától az okosvárosokon át, az intelligens egészségügyi megoldásokig. A szakmai programban az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő terület, az agrárinformatika, illetve a mezőgazdaságban alkamazott smart technológiák is helyet kapnak.

Hír: Forradalom előtt állunk - Így lehet karosszékből földet művelni

2016. május 18. 09:05
 
Önjáró robotok a földeken, okostelefonról és számítógépről irányítható gazdaság, közösségi beszerzés és értékesítés – ez a jövő mezőgazdasága. Sőt, sok helyen ez már a valóság. Egy biztos, a high-tech eszközök és informatikai rendszerek elterjedése az agrotechnológiai megoldások egész tárházát forradalmasítja majd, nemcsak a növénytermesztésben, hanem az állattenyésztésben is.

Hír: Agrárinformatikai együttműködési központ alakult

2019. december 04. 09:10
 
Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot (AgIT FIEK) hozott létre a Szent István Egyetem vállalati partnerei együttműködésével és a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap mintegy 1,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással.

Hír: Innovációs Nap keretében mutatták be az új kutatóközpontot

2019. december 04. 09:19
 
Az új Agrárinformatikai Kutatóközpont a Szent István Egyetemen rendezett Agrárinformatikai Innovációs Nap keretében mutatkozott be a szakmai közönségnek.