Kapcsolódó tartalmak: alapanyag

Hír: Nem engedhetjük, hogy a multik becsapjanak bennünket!

2017. szeptember 19. 08:49
 
Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a legnagyobb világcégek az EU nyugati tagállamaihoz képest gyengébb minőségű, olcsóbb alapanyagokból készült termékeket forgalmaznak a később csatlakozott kelet-közép-európai országokban – jelentette ki dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn a parlamentben egy interpellációra adott válaszában.

Hír: Élelmiszergyártási alapanyagokat készítenek modern technológiával

2017. október 18. 07:23
 
A spenótlevél, kapor, petrezselyemlevél, paszternák feldolgozását teszi lehetővé a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. új üzeme. A beruházáshoz az NGM programja adott segítséget.
 

Hír: Magyar alapanyagokat a menzára!

2017. december 13. 12:49
 
A piac három meghatározó szereplőjének összefogásával elindult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program (HAMM). A program eredményeként a 2017/2018-as tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a magyar gyártók termékei az ételek hozzávalói között.

Hír: Kevés a hazai alapanyag: mi lesz a magyar gyümölcslével?

2019. január 08. 07:55
 
Komoly gondok elé néz a hazai gyümölcslégyártás, mert rohamosan csökken a felhasználható alapanyag, derült ki a FruitVeB tanácskozásán. A klasszikus magyar gyümölcslevekhez szinte asztali minőségű termésre, zamatos fajtákra van szükség.

Hír: Közös cél a minőségi alapanyagok, élelmiszerek megjelenése a közétkeztetésben

2019. május 16. 08:07
 
Célunk, hogy a hazai közétkeztetésben olyan egészséges, biztonságos és megbízható, főként helyi és bio–alapanyagokból előállított ételek készüljenek, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a különböző korcsoportok élettani igényeinek – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének Országos Szakmai Napján.