Kapcsolódó tartalmak: alkoholszonda

Hír: Így végezhető alkoholszondás vizsgálat munkahelyen

2021. október 06. 10:55
 
A munkáltató az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit köteles megteremteni. Ennek érdekében bizonyos esetekben alkoholszondás vizsgálat is szükségessé válhat. Ennek szabályait, illetve a szabályozás hiányosságait vizsgáljuk az alábbiakban:

Hír: Döntést hozott a Kúria alkoholszondás vizsgálat munkajogi következményeivel kapcsolatban

2022. február 21. 09:31
 
Az érintett munkavállaló árukiadó munkakörben dolgozott. A szúrópróbaszerű ellenőrzések alkalmával egy alkalommal az ellenőrzés pozitív eredményt mutatott, mely azonban volt teljes mértékben meggyőző. Ezt követően a munkáltató a munkavállalóval egyeztetett, ám végül a munkaviszonyát nem szüntette meg. A munkavállaló azonban a megalázó bánásmód miatt munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette. A friss döntés részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

Hír: Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

2022. július 25. 07:56
 
A munkáltató alkalomszerűen alkoholszondás vizsgálatot rendelhet el bizonyos munkavállalók esetében? Esetleg egy napon végig szondáztathatja az összes munkavállalóját? Mit tehet a munkáltató, ha valamelyik munkavállalója megtagadja a szondáztatást? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.