Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

2022. július 25. 07:56
A munkáltató alkalomszerűen alkoholszondás vizsgálatot rendelhet el bizonyos munkavállalók esetében? Esetleg egy napon végig szondáztathatja az összes munkavállalóját? Mit tehet a munkáltató, ha valamelyik munkavállalója megtagadja a szondáztatást? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.
Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

A munkáltató lehetőségeit a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.), a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.), valamint a személyes adatok kezelését az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szabályozzák.

Az Mvt. 2. § (2)–(3). bekezdései alapján a munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik a munkáltató felelősségét. A munkáltatói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját – a jogszabályok és a szabványok keretein belül – a munkáltató határozza meg.

Az Mt. 51. § (4) bekezdés szerint a munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit. A munkába lépést megelőzően és a munkaviszony fennállása alatt rendszeres időközönként köteles ingyenesen biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

A fentiek azonban nem jelentik azt, hogy ez alanyi jog lenne. A GDPR alapján ugyanis az alkoholszondás ellenőrzésre az alábbi szempontok érvényesek:

– Az adatkezelés jogalapja a munkáltató és harmadik személyek jogos érdeke. A munkáltatónak így úgynevezett érdekmérlegelési tesztet kell készítenie.

– A munkáltatónak adatkezelési tájékoztatóval is rendelkeznie kell, melynek a vizsgálatot megelőzően elérhetőnek kell lennie.

– Szükséges egy vizsgálati eljárásrend, mely bemutatja, hogy a munkáltató nevében ki, mely esetekben, hogyan végzi a vizsgálatokat, milyen jogai vannak az érintetteknek, ki lehet jelen, kinek továbbítanak adatot és hogyan lehet az eljárás ellen tiltakozni.

– Nem végezheti a vizsgálatot vagyonőr, csupán a munkáltató alkalmazottja.

Az összes munkavállaló eseti ellenőrzésének nincs akadálya, bár ez felveti a szükségesség-arányosság kérdését. Irodai dolgozók esetében ugyanis nem feltétlenül ugyanaz a munkavédelmi kockázat, mint például egy kőművesnél. Alá kell tehát tudni támasztani, hogy az eljárás valóban szükséges és nem diszkriminatív módon kerül kivitelezésre.

Az adatvédelmi aspektus tekintetében törekedjenek adatvédelmi szakembert bevonni.

www.adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus: ha nem védekezünk jobban, kezelhetetlenül nagy járványhullám vár Magyarországra (első rész)

2020. október 14. 09:07
A vírus alapvetően kiszámíthatóan terjed. Ha jó adataink vannak, akkor a járványügyi folyamatok nagyon jól előre jelezhetők - vélekedett a Portfolio-nak adott interjújában Oroszi Beatrix epidemiológus, aki arra a felvetésünkre is reagált, hogy milyen adatokkal rendelkezik most Magyarország. A Semmelweis Egyetem munkatársa ennek kapcsán kiemelte, hogy a tesztelések száma elérte a kapacitás-korlátot, heti 70 ezer körüli értékről már nem növekszik tovább a tesztek száma. A Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja szerint éppen ezért az állandósuló napi esetszámokból nem szabad levonni azt a téves következtetést, hogy hátradőlhetünk és a vírus reprodukciós rátája (R) 1 körüli, mert ez nem így van. Sőt, azt is elárulta, hogy már nem közlik az R értéket, mert a tesztkapacitás hiánya miatt nem tükrözné a valós járványügyi helyzetet. Az orvossal emellett beszélgettünk a német járványügyi kezelés sikerességének okairól, valamint a dél-koreai, osztrák, és természetesen a svéd útról is. Szóba került továbbá, hogy kikre és milyen esetekben a legveszélyesebb a vírus. Ezek szerint az idősebb, krónikus alapbetegséggel rendelkező, elhízott férfiak aggódhatnak a leginkább az új koronavírus miatt.

5 tanács a jó jelöltélményhez: így csábíthatja el a jó szakembereket

2022. március 11. 07:39
A jó szakemberek megszerzéséhez manapság már kell a jó jelöltélmény (az angol szaknyelvben candidate experience). Azaz olyan légkör, kommunikáció, folyamatok, amely azt sugallja az állásra pályázónak, hogy itt jó lesz dolgozni, itt értékelnek, figyelnek rám, ellátnak minden szükséges információval. Varga Krisztina személyzeti tanácsadó cikksorozatának második részében több olyan hibát is bemutat, ami nagy károkat okoz, pedig kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. Például felsővezetői pozícióra pályázóval ne kezdő HR-es vegye fel a kapcsolatot.