Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

2022. július 25. 07:56
A munkáltató alkalomszerűen alkoholszondás vizsgálatot rendelhet el bizonyos munkavállalók esetében? Esetleg egy napon végig szondáztathatja az összes munkavállalóját? Mit tehet a munkáltató, ha valamelyik munkavállalója megtagadja a szondáztatást? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.
Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

A munkáltató lehetőségeit a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.), a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.), valamint a személyes adatok kezelését az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szabályozzák.

Az Mvt. 2. § (2)–(3). bekezdései alapján a munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik a munkáltató felelősségét. A munkáltatói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját – a jogszabályok és a szabványok keretein belül – a munkáltató határozza meg.

Az Mt. 51. § (4) bekezdés szerint a munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit. A munkába lépést megelőzően és a munkaviszony fennállása alatt rendszeres időközönként köteles ingyenesen biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

A fentiek azonban nem jelentik azt, hogy ez alanyi jog lenne. A GDPR alapján ugyanis az alkoholszondás ellenőrzésre az alábbi szempontok érvényesek:

– Az adatkezelés jogalapja a munkáltató és harmadik személyek jogos érdeke. A munkáltatónak így úgynevezett érdekmérlegelési tesztet kell készítenie.

– A munkáltatónak adatkezelési tájékoztatóval is rendelkeznie kell, melynek a vizsgálatot megelőzően elérhetőnek kell lennie.

– Szükséges egy vizsgálati eljárásrend, mely bemutatja, hogy a munkáltató nevében ki, mely esetekben, hogyan végzi a vizsgálatokat, milyen jogai vannak az érintetteknek, ki lehet jelen, kinek továbbítanak adatot és hogyan lehet az eljárás ellen tiltakozni.

– Nem végezheti a vizsgálatot vagyonőr, csupán a munkáltató alkalmazottja.

Az összes munkavállaló eseti ellenőrzésének nincs akadálya, bár ez felveti a szükségesség-arányosság kérdését. Irodai dolgozók esetében ugyanis nem feltétlenül ugyanaz a munkavédelmi kockázat, mint például egy kőművesnél. Alá kell tehát tudni támasztani, hogy az eljárás valóban szükséges és nem diszkriminatív módon kerül kivitelezésre.

Az adatvédelmi aspektus tekintetében törekedjenek adatvédelmi szakembert bevonni.

www.adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

A jegesmedvékért aggódunk, a munkavállalókért miért nem?

2022. június 21. 09:32
 
Ahogy az országok és a vállalatok gazdagodnak többet áldoznak például a környezet fenntarthatóságára, a levegő, a víz tisztaságára, a zöld irodákra, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk és sorolhatnánk, ugyanakkor mintha ez - tisztelet a kivételnek - saját munkavállalóikra kevésbé vonatkozna. Miért kell meghalni a fizetésért? - teszi fel a kérdést Jeffrey Pfeffer a Stanford University professzora, aki a szervezeten belüli hatalom, a munkahely és munkahelyi stressz, a menedzsment-stílus, az erőforrás-függőség témaköreit kutatja. Az amerikai professzor Budapesten járt, hogy átvegye a Rajk László Szakkollégium diákjai által évente odaítélt Herbert Simon díjat.

Ez is a járvány hatása: hirtelen az ember lett a legfontosabb a cégvezetőknek

2020. október 14. 09:03
A globális cégvezetők jelenleg a megfelelő munkaerő megtartását és megtalálását tartják a legnagyobb kockázatnak, ami a növekedést veszélyezteti – derül ki az idén nyáron készült kutatásból, melyben a KPMG kérdezte az üzleti vezetőket. A felmérésben a prioritások jelentősen átalakultak a koronavírus-járvány hatására, nőtt a társadalmi felelősségvállalás jelentősége és kicsit hátrébb szorult a rangsorban a környezettudatosság.