Kapcsolódó tartalmak: biztosítás

Hír: Nem csak szavakkal

2014. március 13. 19:06
 
A MÉDOSZ nem csak szavakkal, tettekkel, jelen esetben e biztosítással is segíti tagjait.

Hír: Rekordszámú agrárbiztosítást kötöttek, de sokan rontottak

2017. április 13. 07:25
 
Majdnem 20 ezer mezőgazdasági biztosítási szerződés kötöttek 2016-ban, de csaknem ezer gazdálkodó nem részesülhetett díjtámogatásban adategyezőségi hibák, vagy a támogatás igénylés hiánya miatt. A hiánypótlási eljárások számának csökkentésében a falugazdászok is közreműködnek.

Hír: Rákaptak a díjtámogatott agrárbiztosításokra

2018. május 14. 09:01
 
Magyarországon a gazdálkodók 13,3 milliárd forint növénybiztosítási díjat fizettek be a biztosítók és biztosító egyesületek részére 2017-ben, amiből 10,02 milliárd forint után kívánták a termelők igénybe venni az utólagos állami díjtámogatást. A díjtámogatott agrárbiztosítások rendszerében a gazdálkodók a támogatott körbe tartozó biztosítások díjának legfeljebb 65 százalékát utólagos támogatásként visszakaphatják. A túligénylés esetén visszaosztásra kerül sor.

Hír: A foglalkoztatás kockázatos, de mennyire?

2018. augusztus 21. 08:52
 
Újabb példa arra, hogy embereket foglalkoztatni kockázatos. Még olyan munkakörökben is, amik első ránézésre nem tűnnek veszélyesnek.

Hír: Agrárbiztosítás: péntektől csökken az egyik támogatás

2020. május 14. 07:35
 
Az agrárbiztosítások idei díjtámogatásában kizárólag azok a gazdálkodók részesülhetnek, akik ezt az igényüket az egységes támogatási kérelemben június 9-ig külön feltüntetik. Célszerű ezt a lépést a május 15-i határidőre megtenni, ezt követően ugyanis késedelmi szankcióként a támogatási összeg munkanaponként egy százalékkal csökken - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Hír: Nőtt az agrárbiztosítási díjtámogatások keretösszege

2021. február 26. 07:53
 
Tavaly ötmilliárd forintról hétmilliárdra, idén pedig további négy milliárddal nőtt a mezőgazdasági biztosítások díjához nyújtott támogatás keretösszege - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Hír: Nyugalom a vihar után: mi történt a biztosítási piacon?

2022. február 15. 07:59
 
A korábbi rekordévekhez képest 2021-ben a biztosítási piacon az M&A-tevékenység a közép- és kelet-európai régióban lecsillapodott. Bár 2020-ban a COVID-19 világjárvány a jelek szerint nem volt közvetlen hatással a régióbeli tranzakciók szintjére, 2021-ben a biztosítási M&A-tevékenység alábbhagyott, ami a lezárt tranzakciók alacsonyabb számában nyilvánult meg. Az alacsonyabb aktivitás az előző évi mega-tranzakciók természetes következménye, melyek során a nagy globális szereplők, mint az Aegon és az AXA befejezték kivonulásukat a régióból, míg a stratégiai vevőknek a vételi oldalon e mérföldkőnek számító ügyletek sikeres lebonyolítására kellett összpontosítaniuk erőforrásaikat.

Hír: Kulcskérdés az élelmiszer-ellátás biztosítása

2022. április 07. 13:32
 
Az élelmiszer-ellátás biztonságát semmi nem veszélyeztetheti, ezért az agrártárca kiemelt figyelemmel kíséri a gabonapiac helyzetét - jelentette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Portfolio Agrárium 2022 konferenciáján, szerdán, Kecskeméten.